Luxusné recepty na parížske rožky 4 x inak! Aký z nich vyskúšate ako prvý?

Ak ste milovníci krémov a čokolády, tieto recepty na parížske rožky sú pre vás to pravé orechové, a to v úplnom slova zmysle.

Vychutnajte si jednoduché orechové cesto, ktoré je pokryté dokonalým čokoládovým krémom a všetko je zavŕšené čokoládovou polevou!

Už sa vám zbiehajú sliny? Mňa teda rozhodne!

Nemôžem sa dočkať Vianoc, až si túto dobrotu upečem aspoň v dvoch várkach!

Parížsky krém

Čo budeme potrebovať

  1. 125 g masla
  2. 250 ml smotany na šľahanie
  3. 75 g kryštálového cukru
  4. Lyžica kvalitného kakaa
  5. 100 g čokolády na varenie

Postup

  1. Cukor zmiešame s kakaom
  2. Smotanu si vlejeme do hrnca a začneme ju pozvoľna zahrievať
  3. Trochu teplej smotany prilejeme k cukru s kakaom a spoločne rozmiešame na kašičku
  4. Kašičku pridáme do zmesi na platni
  5. Za stáleho miešania čokoládovú smotanu privedieme do varu
  6. Minútku varíme a potom odstavíme z platne
  7. Pridáme nakrájané kusy čokolády a miešame, kým nevznikne hladká zmes
  8. Za občasného miešania, necháme čokoládovú zmes vychladnúť
  9. Potom parížsky krém uložíme do chladničky na minimálne 12 hodín
  10. Nakoniec vychladenú zmes vyšľaháme elektrickým mixérom do hladkého krému

Keď už viete ako si pripraviť prvotriednu parížsku šľahačku, tak si rovno upečte túto skvelúparížsku tortu a hneď ju s ňou ozdobte!

Parížska šľahačka

Čo budeme potrebovať

  1. 1 l smotany na šľahanie (33 % tuku)
  2. 400 g horkej čokolády (minimálne 60% kakaa)

Postup

  1. Smotanu si na platni zahrejeme
  2. Potom pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu
  3. Teplotu pod smotanou vypneme a čokoládu necháme rozpustiť
  4. Parížsku šľahačku necháme vychladnúť a uložíme ju do chladničky cez noc
  5. Druhý deň krém vyšľaháme
  6. Šľahačku necháme riedku a dokončíme jej šľahanie ručne pomocou metličky, aby nedošlo k prešľahaniu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.