Rozmýšľate čo ešte upiecť na Vianoce alebo na rodinnú oslavu? Vyskúšajte recepty na parížske tyčinky.
Keď ich pripravíte správne, budú sa rozplývať na jazyku a nadchnú nielen vás, ale aj vašich blízkych.
Pripravili sme pre vás tie najzaujímavejšie druhy, po ktorých sa len zaprášia, a budete musieť robiť niekoľko dávok navyše.
Urobte radosť svojim najbližším či priateľom a nachystajte im tieto pochúťky ako jednoduchý darček v krásne zdobenej krabičke.
Tip: Vyskúšajte aj francúzske tyčinky so škoricou, ktoré si jednoducho vyrobíte z toastového chleba. Napriek tomu, že sú to tak trochu iné tyčinky, verte, že chutia úplne dokonale.
Čo budete potrebovať:
4 hrubé plátky bieleho toastového chleba, 2 vajcia, 1/4 hrnčeka mlieka, štipku soli, 1/3 hrnčeka práškového cukru, 1 vrchovatú lyžičku mletej škorice, 3 polievkové lyžice masla, javorový sirup.
Ako na to:
Z každého plátku odstráňte kôrku a potom každý nakrájajte na 3 rovnako silné tyčinky. Zmiešajte vajcia, mlieko a štipku soli v miske dostatočne veľké, aby sa do nej dali ponoriť tyčinky z chleba. Na tanieri zmiešajte škoricu a cukor. Rozpustite 2 lyžice masla vo veľkej panvici pri stredne vysokej teplote.
Tyčinky rýchlo obaľte vo vaječnej zmesi (nesmie sa dlho máčať), nechajte nad miskou odkvapkať a vložte do panvice. Pečte zo všetkých strán dozlatista. Ešte teplé dajte na tanier so škoricovým cukrom a obaľte.
Je potrebné pracovať rýchlo, pokiaľ sú ešte tyčinky horúce z panvice, pretože inak sa budú lepiť. Servírujte zaliate javorovým sirupom, prípadne dajte sirup do malej misky a tyčinky si v ňom namáčajte.