Ochutnajte vynikajúce tyčinky v parížskom štýle na akúkoľvek príležitosť. Inšpirujte sa!

Rozmýšľate čo ešte upiecť na Vianoce alebo na rodinnú oslavu? Vyskúšajte recepty na parížske tyčinky.

Keď ich pripravíte správne, budú sa rozplývať na jazyku a nadchnú nielen vás, ale aj vašich blízkych.

Pripravili sme pre vás tie najzaujímavejšie druhy, po ktorých sa len zaprášia, a budete musieť robiť niekoľko dávok navyše.

Urobte radosť svojim najbližším či priateľom a nachystajte im tieto pochúťky ako jednoduchý darček v krásne zdobenej krabičke.

Tip: Vyskúšajte aj francúzske tyčinky so škoricou, ktoré si jednoducho vyrobíte z toastového chleba. Napriek tomu, že sú to tak trochu iné tyčinky, verte, že chutia úplne dokonale.
Čo budete potrebovať:
4 hrubé plátky bieleho toastového chleba, 2 vajcia, 1/4 hrnčeka mlieka, štipku soli, 1/3 hrnčeka práškového cukru, 1 vrchovatú lyžičku mletej škorice, 3 polievkové lyžice masla, javorový sirup.
Ako na to:
Z každého plátku odstráňte kôrku a potom každý nakrájajte na 3 rovnako silné tyčinky. Zmiešajte vajcia, mlieko a štipku soli v miske dostatočne veľké, aby sa do nej dali ponoriť tyčinky z chleba. Na tanieri zmiešajte škoricu a cukor. Rozpustite 2 lyžice masla vo veľkej panvici pri stredne vysokej teplote.

Tyčinky rýchlo obaľte vo vaječnej zmesi (nesmie sa dlho máčať), nechajte nad miskou odkvapkať a vložte do panvice. Pečte zo všetkých strán dozlatista. Ešte teplé dajte na tanier so škoricovým cukrom a obaľte.

Je potrebné pracovať rýchlo, pokiaľ sú ešte tyčinky horúce z panvice, pretože inak sa budú lepiť. Servírujte zaliate javorovým sirupom, prípadne dajte sirup do malej misky a tyčinky si v ňom namáčajte.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.