Parížsky šalát

Parížsky šalát

Parížsky šalát s čerstvým pečivom je starou dobrou retro pochúťkou, ktorú málokto pohrdne aj dnes. Recept je na 0,5 kg šalátu. Šalát je ale taký dobrý, že vám hneď zmizne z tanierov, takže si ho možno rovno pripravte o niečo viac.

INGREDIENCIA

  • 200 g parížskej salámy
  • 90 g sladkokyslých uhoriek
  • 30 g sterilizovaného hrášku
  • 13 g cibule
  • 150 g majonézy
  • 5 g krupicového cukru
  • 5 g soli
  • 10 g plnotučnej horčice
  • 2,5 g octu (jedna čajová lyžička)
  • 4 g worcestrové omáčky
  • mleté čierne korenie (0,25=na špičku noža)

POSTUP

  1. Salámu a uhorky nakrájajte na tenké rezančeky.
  2. Cibuľu nakrájajte na čo najdrobnejšie kocky.
  3. Aby nebola štipľavá a nehorkla, dajte ju do sitka a prelejte vriacou vodou.
  4. Nakrájané suroviny a hrášok dajte do misy.
  5. Pridajte majonézu, korenie a soľ, ocot, cukor, horčicu, worcester a dobre premiešajte.
  6. Hotový parížsky šalát uložte do chladničky.
  7. Niekoľko hodín ho nechajte odpočívať.
  8. Parížsky šalát podávajte s rožkami či celozrnnými bagetami.
Šalát so salámou v miske s čerstvými paradajkami.
www.recepty.aktuality.sk

Vyskúšajte aj naše ďalšie lahodné recepty na šalát s parížskou salámou 5krát inak. Pochutnáte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.