Tento kuchynský kúsok už určite patrí k mnohým domácnostiam. Je akýmsi nepostrádateľným pomocníkom v kuchyni.
Recepty z parného hrnca sa pripravia veľmi ľahko! Jedlo je zdravšie, chutnejšie a farebnejšie, než keby ste ho vyprážali napríklad na oleji.
Mnoho pokrmov od polievok cez dusenú zeleninu až po uvarené mäso nám umožňuje práve varenie v pare.
Poďme sa pozrieť na niektoré z nich. Určite si ich obľúbite.
Naše recepty
Ak vás téma varenia v pare zaujala, pozrite sa na našu recenziu elektrických parných hrncov , kde sa dozviete viac informácií.
Prečo variť v parnom hrnci?
Hlavným pozitívom varenia v pare je uchovanie živín v potravinách, na rozdiel od iných tepelných úprav jedál, ako je varenie, pečenie či vyprážanie, pri ktorých sa takmer väčšina cenných látok zničí.
Varenie v pare umožňuje šetrnú a praktickú prípravu pokrmov. Najjednoduchší spôsob, ako si ho vyskúšať je pomocou hrnca a paráčika.
Varenie v pare je najzdravším spôsobom varenia, tým, že sa nepoužíva tuk, vynikne chuť jednotlivých surovín. Preto vyberajte tie najlepšie suroviny av závere ich len ľahko dochuťte soľou, korením, korením alebo bylinkami.
A čo všetko vie parný hrniec?
- variť
- uvariť vajcia aj ryžu
- ohriať pokrmy
- uvariť nákyp
- spariť paradajky
- variť detské príkrmy
- napariť (a uvariť) knedle
- pripraviť základné polievky
- rozmrazovať