Paštéta z bravčového mäsa

Paštéta z bravčového mäsa

Recepty na nátierky z pečeného bravčového mäsa sa dajú pojať aj trochu inak, ale rozhodne nie menej chutne. Tento recept na nátierku pochádza z Quebecku, kde je veľmi obľúbený. Poďte sa na chvíľu preniesť do Kanady a vychutnajte si bravčové mäso, tak ako nikdy.

Čo budete potrebovať:

  • 1 kíl mletého bravčového mäsa
  • 2 polievkové lyžice bravčového tuku
  • 1 strednú cibuľu (najemno nakrájaná)
  • 1 strúčik cesnaku (najemno nakrájaný)
  • Štipku škorice
  • Štipku klinčeka
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžičku korenia
  • Hovädzí vývar alebo plnotučné mlieko

Postup:

  1. Pod väčšou panvicou zapneme sporák na strednú teplotu
  2. Keď je panvica rozpálená, pridáme 1 lyžicu tuku a začneme na ňom restovať bravčové mäso, kým sa neupečie
  3. Postupne začneme pridávať, nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a korenie
  4. Zmes miešame, kým cibuľa nezosklovatí a cesnak nezmäkne
  5. Teplotu na panvici znížime a pokračujte v miešaní zmesi asi ďalšiu hodinu
  6. Až sa tuk začne vypekať, prilejeme vývar alebo mlieko, aby bola konzistencia hustá
  7. Panvicu zložíme z platne a zmes necháme vychladnúť
  8. Pokiaľ je zmes veľmi hustá, pridáme podľa potreby vývar alebo mlieko, aby sa dala roztierať
  9. Keď zmes vychladne, dáme ju do kuchynského robota a začneme mixovať
  10. Keď má paštéta požadovanú konzistenciu, preložíme ju do vopred pripravených pohárov a na vrch umiestnime zvyšný bravčový tuk
  11. Tuk paštétu zakonzervuje a dodá jej šmrnc!

Paštéta je výborná so slanými krekermi, ako pohostenie, keď k vám príde návšteva . A ak k vám náhodou mieri návšteva, ktorá nie je milovníkom mäsa, určite nepohrdne jednou z týchto vegetariánskych nátierok .

bravčová paštéta na krekri.
Zdroj: magicskillet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.