Recepty na nátierky z pečeného bravčového mäsa sa dajú pojať aj trochu inak, ale rozhodne nie menej chutne. Tento recept na nátierku pochádza z Quebecku, kde je veľmi obľúbený. Poďte sa na chvíľu preniesť do Kanady a vychutnajte si bravčové mäso, tak ako nikdy.
Čo budete potrebovať:
- 1 kíl mletého bravčového mäsa
- 2 polievkové lyžice bravčového tuku
- 1 strednú cibuľu (najemno nakrájaná)
- 1 strúčik cesnaku (najemno nakrájaný)
- Štipku škorice
- Štipku klinčeka
- 1 lyžičku soli
- 1 lyžičku korenia
- Hovädzí vývar alebo plnotučné mlieko
Postup:
- Pod väčšou panvicou zapneme sporák na strednú teplotu
- Keď je panvica rozpálená, pridáme 1 lyžicu tuku a začneme na ňom restovať bravčové mäso, kým sa neupečie
- Postupne začneme pridávať, nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a korenie
- Zmes miešame, kým cibuľa nezosklovatí a cesnak nezmäkne
- Teplotu na panvici znížime a pokračujte v miešaní zmesi asi ďalšiu hodinu
- Až sa tuk začne vypekať, prilejeme vývar alebo mlieko, aby bola konzistencia hustá
- Panvicu zložíme z platne a zmes necháme vychladnúť
- Pokiaľ je zmes veľmi hustá, pridáme podľa potreby vývar alebo mlieko, aby sa dala roztierať
- Keď zmes vychladne, dáme ju do kuchynského robota a začneme mixovať
- Keď má paštéta požadovanú konzistenciu, preložíme ju do vopred pripravených pohárov a na vrch umiestnime zvyšný bravčový tuk
- Tuk paštétu zakonzervuje a dodá jej šmrnc!
Paštéta je výborná so slanými krekermi, ako pohostenie, keď k vám príde návšteva . A ak k vám náhodou mieri návšteva, ktorá nie je milovníkom mäsa, určite nepohrdne jednou z týchto vegetariánskych nátierok .