Výborné recepty na pečeňové kuracie paštéty v 7 variantoch. Ktorú si pripravíte ako prvú?

Maslová, hodvábne jemná paštéta, je niečo, čo si môžete spájať s luxusnými reštauráciami alebo trendy hipsterskými barmi.

Alebo dosť možno máte naopak pocit, že paštéta je niečo z minulosti, čo úplne vyšlo z módy.

Nech už si o nej myslíte čokoľvek, pripravili sme si pre vás vynikajúce recepty na paštétu z kuracej pečene, tak ako ju pravdepodobne nepoznáte.

Už nebudete chcieť inú!

História paštéty

Paštéta má korene v dávnej minulosti a za jej rodisko môžeme považovať Francúzsko . V skutočnosti francúzski kuchári jednoducho oživili pokrm, ktorý milovali starí Rimania . V preklade paštéta znamená niečo ako „pasta“ alebo „hrubá zmes“ . Zaujímavé je, že v stredoveku sa paštéty podávali ako vyvrcholenie hostiny, a preto boli zdobené tým najluxusnejším spôsobom , často s „prekvapením“ vo vnútri. Paštéty sa často varili zabalené vo vrstve cesta.

Dnes paštéta zostáva základom francúzskej stravy . 25 % Francúzov jej paštétu aspoň raz týždenne a 68 % Francúzov jej paštétu aspoň raz mesačne.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.