Maslová, hodvábne jemná paštéta, je niečo, čo si môžete spájať s luxusnými reštauráciami alebo trendy hipsterskými barmi.
Alebo dosť možno máte naopak pocit, že paštéta je niečo z minulosti, čo úplne vyšlo z módy.
Nech už si o nej myslíte čokoľvek, pripravili sme si pre vás vynikajúce recepty na paštétu z kuracej pečene, tak ako ju pravdepodobne nepoznáte.
Už nebudete chcieť inú!
Naše recepty
História paštéty
Paštéta má korene v dávnej minulosti a za jej rodisko môžeme považovať Francúzsko . V skutočnosti francúzski kuchári jednoducho oživili pokrm, ktorý milovali starí Rimania . V preklade paštéta znamená niečo ako „pasta“ alebo „hrubá zmes“ . Zaujímavé je, že v stredoveku sa paštéty podávali ako vyvrcholenie hostiny, a preto boli zdobené tým najluxusnejším spôsobom , často s „prekvapením“ vo vnútri. Paštéty sa často varili zabalené vo vrstve cesta.
Dnes paštéta zostáva základom francúzskej stravy . 25 % Francúzov jej paštétu aspoň raz týždenne a 68 % Francúzov jej paštétu aspoň raz mesačne.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!