Objavila sa vám doma jesenná zelenina patriaca medzi tekvice, ktorá sa podobá tekvici?
Ale čo s ňou? Ako ju v kuchyni využiť?
Snáď prídu šik tieto recepty na patizóny a ich spracovanie, ktoré nie sú nijak ťažké.
Navyše sú zdravé a veľmi chutné.
Dúfame, že v tomto článku nájdete množstvo inšpirácie.
Naše recepty
Predstavili sme vám šesť skúšaných receptov na patizón, takže už si jeho zužitkovaním hlavu lámať rozhodne nemusíte.
Spracovanie je tiež dosť jednoduché. Konzumovať môžete všetky jeho časti s výnimkou tuhej šupky, ktorú treba olúpať. Semená nechať pokojne môžete, tie sú jedlé, takže ich vykrojenie je úplne na našej úvahe.
Tekvicovitá zelenina sa skvele dopĺňa s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninovými šalátmi.
Medzi vhodné prípravy patizónu patrí aj varenie či dusenie. Patizon je veľmi podobný cukete, čiže z neho môžete pripraviť niektorý z cuketových receptov .