Túžite po netradičnej pochúťke?
Inšpirujte sa našimi receptami na bažanta.
Zverina nie je len srnčia či diviačie.
Bažantie mäso je veľmi chutné, zdravé a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.
Ktorá varianta sa stane vašou najobľúbenejšou? Na víne, na divoko či s gaštanovou plnkou?
Nech sa rozhodnete pre ktorúkoľvek, vždy si pochutnáte!
Naše recepty
K tomuto chutnému šalátu môžete upiecť tiež naše chrumkavé domáce bagety !
Bažant ako lahodná aj zdravá pochúťka
Bažantie mäso majú mnohí spojené predovšetkým s francúzskou kuchyňou, kde sa pripravuje na mnoho spôsobov, a po stáročia bolo tiež veľmi obľúbenou pochúťkou šľachty. Zaradiť sa ho ale oplatí aj do moderného jedálnička 21. storočia. Bažantie mäso je totiž veľmi zdravé a obsahuje o polovicu menej tuku ako mäso kuracie. Chutnejšie a jemnejšie mäso majú mladí jedinci, predovšetkým sliepky. Pred konzumáciou je nutné, aby čerstvo ulovený bažant takzvane vyzrel, čiže visel niekoľko dní v chlade za dobrého prístupu vzduchu.
Bažantie mäso je okrem bielkovín bohaté aj na mnoho minerálnych látok, ako je horčík, vápnik, železo či mangán, a tiež vitamíny, najmä tie skupiny B. Z hľadiska chuti sa bažant najčastejšie kombinuje s korením typu bobkový list, nové korenie, korenie a borievka . Dobre si ale rozumie aj s tymiánom či šalviou.