Cesnak dokáže ochutiť prakticky čokoľvek av prípade mäsa to platí dvojnásobne. Skúste tento zaujímavý recept pre bravčové na cesnaku a uvidíte, že vás dostane.
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica morskej soli zmiešanej s mletým čiernym korením
- 1 250 g bravčovej bábiky
- 4 lyžice čerstvého nesoleného masla
- 10 strúčikov cesnaku
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
- 2 lyžičky talianskej bylinkovej zmesi
Postup:
- Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov a nachystáme plech s alobalom.
- V malej miske zmiešame prelisovaný cesnak, bazalku, oregano, tymian, petržlen a taliansku bylinkovú zmes.
- Mäso osolíme a okoreníme zo všetkých strán.
- Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej a vložíme do nej bábiku, ktorú opečieme z každej strany do zlatohneda, aby sa mäso zatiahlo.
- Vyberieme z panvice, preložíme na plech, na ktorom máme rozložený alobal. Potrieme pripravenou bylinkovou zmesou a poukladáme nakrájanými kúskami masla.
- Bábiku zabalíme do fólie a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 25 – 30 minút.
- Potom vypneme rúru a mäso necháme ešte 5 minút vo vnútri.
- Nakoniec vyberieme plech z rúry, odstránime alobal a dáme ešte na 5 minút odpočinúť.
- Nakrájame na plátky a môžeme servírovať. Perfektnou prílohou je zemiaková kaša.