Úplne luxusná bravčová bábika z rúry pokvapkaná javorovým sirupom s bourbonom pre extra sladkosť. Šťavnaté, jemné a chutné!
Čo budete potrebovať
- 600 g bravčovej bábiky
- 6–8 plátkov slaniny
- 2–3 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžica bourbonu, voliteľne zmiešané s javorovým sirupom
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Bábiku hojne osoľte a okoreňte.
- Na doske zarovnajte 6–8 mierne sa prekrývajúcich plátkov slaniny tak, aby na jednom konci bola bábika .
- Uchopte slaninu a rolujte dopredu.
- Preložte na panvicu vysokým okrajom švom dole.
- Vrch pokvapkajte zmesou bourbonu a javorového sirupu (alebo len javorovým sirupom).
- Pečte 25 – 30 minút alebo kým vnútorná teplota v strede najhrubšej časti nedosiahne 63 °C.
- Asi v polovici pečenia bábiku podlejte výpekom z panvice.
- Vyberte z rúry, naposledy podlejte a položte na doštičku,
- Pred krájaním nechajte odkryté 5 minút odpočívať.
- Nakrájajte na 2,5 cm hrubé plátky a podávajte.