Pečená bravčová bábika v slanine

Pečená bravčová bábika v slanine

Úplne luxusná bravčová bábika z rúry pokvapkaná javorovým sirupom s bourbonom pre extra sladkosť. Šťavnaté, jemné a chutné!

Čo budete potrebovať

  • 600 g bravčovej bábiky
  • 6–8 plátkov slaniny
  • 2–3 lyžice javorového sirupu
  • 1 lyžica bourbonu, voliteľne zmiešané s javorovým sirupom

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Bábiku hojne osoľte a okoreňte.
  • Na doske zarovnajte 6–8 mierne sa prekrývajúcich plátkov slaniny tak, aby na jednom konci bola bábika .
  • Uchopte slaninu a rolujte dopredu.
  • Preložte na panvicu vysokým okrajom švom dole.
  • Vrch pokvapkajte zmesou bourbonu a javorového sirupu (alebo len javorovým sirupom).
  • Pečte 25 – 30 minút alebo kým vnútorná teplota v strede najhrubšej časti nedosiahne 63 °C.
  • Asi v polovici pečenia bábiku podlejte výpekom z panvice.
  • Vyberte z rúry, naposledy podlejte a položte na doštičku,
  • Pred krájaním nechajte odkryté 5 minút odpočívať.
  • Nakrájajte na 2,5 cm hrubé plátky a podávajte.
Pečená bábika v slanine pokvapkaná javorovým sirupom s búrbonom na doske s nožom a vidličkou.
www.kitchenswagger.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.