Pečená bravčová roláda plnená bylinkovo-cesnakovou zmesou

Pečená bravčová roláda plnená bylinkovo-cesnakovou zmesou

Tento recept môžete použiť ako na slávnostnejšiu príležitosť, tak ako skvelú nedeľnú rodinnú večeru. Bravčová pečienka plnená luxusnou náplňou z čerstvých byliniek, kaparov, sardelových filiet a parmezánu a ako bonus podávaná s úžasnou omáčkou z mäsového výpeku a smotany je jednoducho mňamózna!

Čo budete potrebovať

  • 1,5 kg bravčovej pečienky bez kosti
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 4 lyžice olivového oleja rozdelené
  • 8 strúčikov cesnaku (3 nakrájané na plátky, 5 ponechaných vcelku)
  • 1 šálka strúhaného parmezánu
  • ½ šálky čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
  • ½ šálky čerstvej bazalky, nasekané
  • ¼ šálky kaparov
  • 3 sardelové filety, nasekané
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 šalotky, olúpané a rozpolené
  • 2 čerstvé vetvičky rozmarínu
  • 3 lyžice hladkej múky
  • ¼ šálky suchého bieleho vína
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • ¼ šálky smotany na šľahanie

Postup

Príprava mäsa na roládu:

  • Pečenie dajte na doštičku tučnou stranou nahor.
  • Vložte ostrý nôž do 2/3 odspodu mäsa a začnite vodorovne rezať.
  • Zastavte sa asi 1 cm od konca a mäso otvorte.
  • Mäso narežte od stredu smerom vľavo a potom smerom vpravo.
  • Mäso otvorte.
  • Zakryte potravinárskou fóliou a naklepte na hrúbku 0,5 – 1 cm.

Plnenie rolády:

  • V miske zmiešajte cukor s 1 lyžicou soli a posypte pečienku.
  • Preneste do veľkého vrecka so zipsom, utesnite a dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu alebo až 24 hodín.
  • Predhrejte rúru na 135 stupňov Celzia.
  • Zahrejte 2 lyžice oleja v panvici vhodné do rúry a opekajte nakrájané strúčiky cesnaku asi 3 minúty.
  • Preneste cesnak a olej do misky a nechajte vychladnúť.
  • Do cesnakového oleja vmiešajte parmezán, petržlenovú vňať, bazalku, kapary, sardelové filety, citrónovú kôru a ½ lyžičky čierneho korenia.
  • Mäso položte reznou stranou nahor na doštičku.
  • Parmezánovú zmes rozprestrite po povrchu mäsa, ponechajte na všetkých stranách 1 cm okraj.
  • Pečenie pevne zrolujte a zviažte kuchynským povrázkom v rozostupoch 2,5 cm.
  • Okoreňte čiernym korením.

Pečenie mäsa:

  • Na panvici rozohrejte zvyšné 2 lyžice oleja.
  • Pečte mäso zo všetkých strán, kým nezhnedne, asi 12 minút.
  • Pečenie preklopte na panvicu švom dole a pridajte šalotku, vetvičky rozmarínu a celé strúčiky cesnaku.
  • Preložte na stredný rošt v predhriatej rúre.
  • Pečte, kým najhrubšia časť pečienka nezaznamená 57 °C. (asi 1 hodina a 10 minút).
  • Pečenie preneste na alobal na doske a uzavrite do stanu.
  • Nechajte 30 minút odpočívať.

Príprava omáčky:

  • Rozdrvte cesnak v panvici.
  • Panvicu dajte na sporák a restujte, kým šalotka a cesnak nezačnú prskať.
  • Vmiešajte múku a varte za stáleho miešania 1 minútu.
  • Pridajte víno a varte, kým sa takmer neodparí, asi 2 minúty.
  • Pridajte vývar a smotanu a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a varte, kým omáčka mierne nezhustne, asi 12 minút.
  • Preceďte cez sitko s jemnými okami.
  • Do precedenej zmesí vmiešajte citrónovú šťavu a dochuťte soľou a korením.
  • Prikryte a udržujte v teple.
  • Odstráňte povrázok a nakrájajte na centimeter hrubé plátky.
  • Podávajte zvlášť s omáčkou.
Bravčová pečienka plnená luxusnou náplňou z čerstvých byliniek, kapar, sardelových filiet a parmezánu krájaná nožom.
www.howtofeedaloon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.