Tento recept vás určite nesklame ako po vizuálnej stránke, tak po chuťovej. Odporúčame ho využiť ako slávnostné predjedlo, ale aj ako ľahkú večeru. Pokiaľ nemáte radi chuť kozieho syra, môžete ho zameniť za Lučinu. S medom a pistáciami vytvára pečená červená repa neodolateľný pôžitok.
Ingrediencie:
- 900 g červenej repy
- 300 g kozieho (alebo iného, napr. Lučiny) syra izbovej teploty
- 4 lístky čerstvej šalvie
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- soľ a korenie
- ¾ lyžičky medu
Na ozdobu:
- nasekané pistáciové orechy
- olivový olej
Postup:
- Rúru si predhrejte na 180 °C.
- Umytú a usušenú repu zabaľte každú zvlášť do alobalu.
- Pečte asi 1 hodinu do zmäknutia.
- Vychladnutú repu olúpte a nakrájajte na horizontálne plátky v tvare kruhu (asi 6 mm hrubé).
- Ak chcete, aby repa vyzerala symetricky, použite ešte okrúhle vykrajovač na pečivo a vykrojte ju.
- Nachystajte si náplň zmiešaním šalvie s petržlenovou vňaťou a kozím syrom.
- Pridajte med, korenie a soľ podľa chuti.
- Hotovú náplň môžete vrstviť.
- Z každej repy urobte sendvič, ten potom ozdobte nasekanými orechmi a pokvapkajte olivovým olejom.