Ak máte záľubu v rastlinných nátierkach na štýl hummusu, potom neváhajte ochutnať túto. Táto varianta je bez tahini alebo sezamovej pasty. Zároveň prináša skvelý kompromis pre všetkých, ktorí si nemôžu dopriať nátierky s obsahom mlieka.
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké červené repy
- 1 palička cesnaku
- 1 a ¼ plechovky cíceru (cca 500 g)
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička rasce
- 1 lyžica zladenky
- 1/2 hrnčeka olivového oleja
Postup:
- Červenú repu si umyte, osušte a pokvapkajte olivovým olejom.
- To isté urobte s paličkou cesnaku a odkrojte vrchnú časť, aby šli vidieť jednotlivé strúčiky.
- Oboje zapáľte do alobalu a dajte piecť do rúry.
- Pečte na 190 ° C, po 30 minútach vytiahnite hotový cesnak, po 1 hodine repu.
- Po upečení si repu aj cesnak olúpte.
- Repu nakrájajte na menšie kúsky.
- Všetko dajte do mixéra spolu s cícerom, citrónovou šťavou, rascou, soľou a zladenkou.
- Rozmixujte dohladka.
- Počas procesu mixovania prilievajte po častiach olivový olej.
- Prebytočné množstvo nátierky môžete skladovať v chladničke v uzavretej nádobe až 2 týždne.