Pečená chobotnica s plnkou

Pečená chobotnica s plnkou

Tento recept na kalmáre, ktorá je plnená lahodnou plnkou musíte vyskúšať aj vy! Chutná kombinácia zemiakov, namáčaného chleba a čerstvej kurkumy tvorí dokonalú výdatnú, jemnú náplň, ktorá je sprevádzaná sviežosťou jogurtovej omáčky, ktorá dodáva tomuto pokrm z morských plodov ďalší rozmer!

Čo budeme potrebovať

  1. 600 g kalmáre
  2. 200 g zemiakov
  3. 90 g toastového chleba
  4. 90 ml plnotučného mlieka
  5. Čerstvú jarnú cibuľku
  6. 10 g Parmigiano Reggiano
  7. Majoránka
  8. 10 g kurkumy
  9. Vajcia
  10. 10 ml extra panenského olivového oleja
  11. Soľ
  12. Čierne korenie

Na omáčku

  1. 130 g prírodného bieleho jogurtu
  2. 2 lyžičky smotany na šľahanie
  3. Kôpor
  4. Extra panenský olivový olej

Postup

  1. Na prípravu plnené chobotnice začneme zemiakmi
  2. Vložíme ich do hrnca so studenou vodou a varíme asi 20-30 minút
  3. Akonáhle sú hotové, necháme ich vychladnúť, potom ich olúpeme a dáme bokom
  4. Potom z chleba odstránime kôrku, chlieb nakrájame na malé a tie namočím do mlieka
  5. Krájač dôkladne opláchneme, aby sme odstránili všetky nečistoty, a okrájame krídla s chápadlami
  6. Najemno nasekáme jarnú cibuľku
  7. Na panvici rozohrejeme extra panenský olivový olej, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a majoránku
  8. Na miernej teplote za občasného miešania niekoľko minút vyprážame
  9. Potom pridáme nakrájané krídla a chápadlá z kalmáre a niekoľko sekúnd varíme na vysokú teplotu, aby sa voda uvoľnená z kalmáre úplne odparila
  10. V tejto chvíli je potrebné začať pripravovať plnku
  11. Studené zemiaky roztlačíme vo veľkej mise a pridáme namočený chlieb, nakrájanú chobotnicu a jarnú cibuľku, strúhaný syr Parmigiano Reggiano, kurkumu, soľ, korenie a celé vajcia
  12. Dôkladne všetko spolu premiešame
  13. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov, potom vymažeme dno malej zapekacej misky
  14. Kalmáre naplníme plnkou až po okraj
  15. Položíme ich vedľa seba do zapekacej misky
  16. Dochutíme soľou a korením a nakoniec pokvapkáme olejom
  17. Pečieme približne 30 minút
  18. Zatiaľ čo sa kalmáre pečú, pripravíme omáčku na podávanie
  19. Nalejeme jogurt a smotanu do malej misky, pridajte kvapku oleja a kôpor a dobre premiešame
  20. Akonáhle sú kalmáre uvarené, vyberieme ich z rúry a podávame ich s pripravenou omáčkou

Ako som avizovala v úvode, tento článok ocenia primárne milovníci morských plodov. Najmä im, ale nie len im, odporúčame vyskúšať ďalšie lahodné recepty s morskými plodmi , ktoré nemajú jedinú chybičku!

Úžasná pečená chobotnica ľanová plnkou zo zemiakov a chleba.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.