Pečená hus s jablkami

Pečená hus s jablkami

Recept na pečenú hus si môžete vylepšiť napríklad tým, že hus vypcháte okrem korenia aj jabĺčkami.

Ingrediencie

  • 1 hus
  • 1 cibuľa
  • 4 šalotky
  • Soľ a mleté ​​čierne korenie
  • 1 palica cesnaku
  • 1 zväzok čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 2 hrnčeky vody
  • Soľ, rasca
  • 1 červené a 1 zelené jablko

Postup

  • Hus pred prípravou nechajte ohriať na izbovú teplotu.
  • Predhrejte si rúru na 200°C.
  • Hus dôkladne očistite a umyte. Odoberte prebytočný tuk z husi.
  • Celú hus osoľte, okmínujte aj vo vnútri.
  • Do vnútra husi vložte palicu cesnaku, na štvrťky nakrájanú cibuľu, na polovice nakrájané šalotky, na štvrťky nakrájané jablká, tymián a bobkový list.
  • Nohy husi zviažte kuchynským motúzom, vložte hus do pekáča chrbtom dole.
  • Podlejte vodou a pečte hus dozlatista asi 1-1,5 hodiny.
  • Počas pečenia polievajte, prípadne podlejte viac vodou a odstraňujte prebytočný vypečený tuk.
  • Hus by mala byť na povrchu chrumkavá a zlatistá.
  • Podávajte s knedľou a kapustou.
Hotová hus pečená na jablkách
Zdroj: myjewishlearning.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.