Pečená hus s pomarančovou glazúrou

Pečená hus s pomarančovou glazúrou

Vyskúšajte tento neobyčajný recept na pečenú hus, ktorým určite zapôsobíte na vašich stravníkov vďaka pomarančovej glazúre!

Ingrediencie na hus

  • 1 hus
  • 3-4 l studenej vody
  • 1 hrnček soli
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 lyžičky mletého kardamómu
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 1-2 bobkového listu
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Pár guličiek nového korenia

Ingrediencie na glazúru

  • 1/2 hrnčeka pomarančového džúsu
  • 1/2 hrnčeka pomarančovej marmelády
  • 1/2 hrnčeka suchého bieleho vína alebo šampanského

Postup

  • Očistite, umyte hus a odstráňte prebytočný tuk.
  • Umiestnite ju do veľkého pekáča alebo do veľkej zakrytej nádoby vhodnej pre slaný nálev
  • V hrnci zohrejte 1 hrnček vody so soľou, cukrom a korením, kým sa soľ a cukor nerozpustia.
  • Nechajte vychladnúť a prilejte do 3l studenej vody.
  • Vodu nalejte hus, a ak je to nutné, pridajte ďalšiu studenú vodu, aby ste hus úplne zakryli. Dajte na chladné miesto aspoň na dobu 24 hodín.
  • Ďalší deň vyberte hus zo soľného roztoku, a na pár miestach napichnite, aby sa koža prevzdušnila.
  • Predhrejte si rúru na 200°C.
  • Hus položte do pekáča prsníkom dole a pečte 20 minút. Potom hus otočte hus hruďou hore a pečte ešte 20 minút.
  • Medzitým si pripravte glazúru. Zmiešajte pomarančový džús, marmeládu a víno alebo šampanské v kastróle. Priveďte do varu a potom odstavte.
  • Vyberte hus z rúry a opatrne zlejte tuk. Potrite ju glazúrou a vráťte späť do rúry.
  • Znížte teplotu na 180 ° C a pokračujte v pečení husi asi 30-40 minút. Každých 20 minút potierajte pomarančovou glazúrou.
  • Hotová hus je keď je kôrka chrumkavá.
Hus pečená s pomarančovou glazúrou
Zdroj: dashofsavory.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.