Či už čakáte návštevu, alebo si chcete pripraviť výborný obed, potom pomaly pečená kačica uspokojí všetku požiadavku. Akú prílohu zvolíte, je čisto na vás.
Ingrediencie:
- 1 a ½ kg kačice
- 2 pomaranče
- 1 cibuľa
- 3 vetvičky rozmarínu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica pyré zo zázvoru
- 90 g hnedého cukru
- 150 ml medu
Postup:
- Zo sójovej omáčky, medu, zázvoru, cukru a medu si urobte marinádu.
- Cibuľu nakrájate na veľké kocky, dajte ich do pomalého hrnca.
- Taktiež si nakrájate pomaranče a dajte na cibuľu, na ňu potom kačicu.
- Potrite ju marinádou a dajte variť na nízky stupeň.
- Varte asi 8 hodín.