Pečená koreňová zelenina na grile s kozím syrom

Pečená koreňová zelenina na grile s kozím syrom

Skvelá je aj grilovaná koreňová zelenina! V kombinácii s kozím syrom nebudete mať nikdy dosť a na mäso si ani nespomeniete.

INGREDIENCIA

  • 350 g mrkvy
  • 350 g pastináku
  • 350 g červenej repy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • 8 vetvička tymiánu
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 200 g kozieho syra

POSTUP

  1. Všetku zeleninu najskôr umyte a olúpte.
  2. Mrkva a paštrnák nakrájajte pozdĺžne, ak sú príliš veľké, repu prekrojte na polovicu a dajte do misy.
  3. Z oleja, octu, soli a korenia si v miske rozmiešajte zálievku, ktorú prilejte k nakrájanej zelenine a všetko dobre premiešajte.
  4. Dajte na plech, rozložte tymián, posypte cukrom a položte kozím syrom.
  5. Vložte do vyhriatej rúry a pečte na grile pri 200 ° C asi 25 minút, kým zelenina nezmäkne a nezezlátne.
Zelenina z grilu rozložená na stole s kozím syrom.
www.taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.