Pečená koreňová zelenina s balkánskym syrom

Pečená koreňová zelenina s balkánskym syrom

Pečená červená repa a ďalšia koreňová zelenina je ideálnym jedlom do jesenných plieskaníc alebo zimných chumeleníc. Krásne zahreje a doplní vám vitamíny.

Ingrediencie

  • 4 mrkvy
  • 1 zeler
  • 2 červené repy
  • 3 zemiaky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky trstinového cukru
  • soľ
  • korenie
  • 200 g balkánskeho syra

Postup

  • Rozohrejte rúru na 200 °
  • Zeleninu očistite, zbavte šupiek a pokrájajte na menšie kúsky
  • Pokvapkajte olejom, osoľte, okoreňte a premiešajte
  • Rozložte na plech s papierom na pečenie a pečte 30 minút
  • V miske zmiešajte balzamikový ocot, cukor, roztlačený cesnak a dve lyžice oleja
  • Upečenú zeleninu prelejte zálievkou a na tanieri posypte rozdrobeným balkánskym syrom
Mrkva, zeler a repa pečená na plechu
Zdroj: masandpas.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.