Pečená červená repa a ďalšia koreňová zelenina je ideálnym jedlom do jesenných plieskaníc alebo zimných chumeleníc. Krásne zahreje a doplní vám vitamíny.
Ingrediencie
- 4 mrkvy
- 1 zeler
- 2 červené repy
- 3 zemiaky
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice balzamikového octu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky trstinového cukru
- soľ
- korenie
- 200 g balkánskeho syra
Postup
- Rozohrejte rúru na 200 °
- Zeleninu očistite, zbavte šupiek a pokrájajte na menšie kúsky
- Pokvapkajte olejom, osoľte, okoreňte a premiešajte
- Rozložte na plech s papierom na pečenie a pečte 30 minút
- V miske zmiešajte balzamikový ocot, cukor, roztlačený cesnak a dve lyžice oleja
- Upečenú zeleninu prelejte zálievkou a na tanieri posypte rozdrobeným balkánskym syrom