Pečená maslová tekvica plnená mletým mäsom

Pečená maslová tekvica plnená mletým mäsom

Tento recept je nielen luxusný, ale aj diétny. Pečená maslová tekvica je naplnená výdatnou zmesou z mletého hovädzieho mäsa, šampiňónov, paradajok a papriky a nakoniec posypaná parmezánom. Znie to skvele? Tak si poďme túto dobrotu spoločne pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 1 maslová tekvica
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 4 šampiňóny, nakrájané
  • 1 veľká paradajka, nakrájaná
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na kocky
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • kajenské korenie
  • soľ
  • korenie
  • 140 g parmezánu, nastrúhaného

Postup

  • Predhrejte rúru na 200ºC.
  • Tekvicu nakrájajte na polovice a lyžicou odstráňte semienka.
  • Plech vyložte papierom na pečenie a položte naň polovičky maslovej tekvice.
  • Pečte 30 minút.
  • Medzitým si na panvici rozohrejte olivový olej.
  • Pridajte mleté ​​hovädzie mäso a za častého miešania restujte dohneda.
  • Pridajte cibuľu, cesnak a šampiňóny.
  • Restujte, kým cibuľa nezmäkne.
  • Nakoniec pridajte paradajku, papriku, sušený tymián, oregano, kajenské korenie, soľ a korenie.
  • Miešajte a varte ďalších asi 15 minút na miernom strednom ohni.
  • Pečenú maslovú tekvicu vyberte z rúry a vydlabajte z nej ešte trochu dužiny, aby bolo miesto na náplň.
  • Polovky maslovej tekvice naplňte hovädzou zmesou a posypte strúhaným parmezánom.
  • Vráťte do rúry a pečte ďalších 10 minút.
  • Užite si to!
Pečená tekvica plnená výdatnou zmesou z mletého hovädzieho mäsa, šampiňónov, paradajok a papriky a nakoniec posypaná parmezánom.
www.sodelicious.recipes

Pripravili sme si pre vás aj 9 najlepších receptov na konzervovanie tekvice alebo ako si ju vychutnať po celý rok. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.