Tento recept je nielen luxusný, ale aj diétny. Pečená maslová tekvica je naplnená výdatnou zmesou z mletého hovädzieho mäsa, šampiňónov, paradajok a papriky a nakoniec posypaná parmezánom. Znie to skvele? Tak si poďme túto dobrotu spoločne pripraviť!
Čo budete potrebovať
- 1 maslová tekvica
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 4 šampiňóny, nakrájané
- 1 veľká paradajka, nakrájaná
- 1 žltá paprika, nakrájaná na kocky
- ½ lyžičky sušeného tymiánu
- ½ lyžičky sušeného oregana
- kajenské korenie
- soľ
- korenie
- 140 g parmezánu, nastrúhaného
Postup
- Predhrejte rúru na 200ºC.
- Tekvicu nakrájajte na polovice a lyžicou odstráňte semienka.
- Plech vyložte papierom na pečenie a položte naň polovičky maslovej tekvice.
- Pečte 30 minút.
- Medzitým si na panvici rozohrejte olivový olej.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a za častého miešania restujte dohneda.
- Pridajte cibuľu, cesnak a šampiňóny.
- Restujte, kým cibuľa nezmäkne.
- Nakoniec pridajte paradajku, papriku, sušený tymián, oregano, kajenské korenie, soľ a korenie.
- Miešajte a varte ďalších asi 15 minút na miernom strednom ohni.
- Pečenú maslovú tekvicu vyberte z rúry a vydlabajte z nej ešte trochu dužiny, aby bolo miesto na náplň.
- Polovky maslovej tekvice naplňte hovädzou zmesou a posypte strúhaným parmezánom.
- Vráťte do rúry a pečte ďalších 10 minút.
- Užite si to!
Pripravili sme si pre vás aj 9 najlepších receptov na konzervovanie tekvice alebo ako si ju vychutnať po celý rok. Inšpirujte sa!