Pečená maslová tekvica s fetou na stredomorský spôsob

Pečená maslová tekvica s fetou na stredomorský spôsob

Maslová tekvica má krásny tvar a farbu a je ideálna ako príloha k slávnostnému zimnému jedlu. Tento recept vyžaduje minimálne úsilie a chutí úplne skvele. Slaná feta skvele dopĺňa sladkú chuť tekvice a vy tak pripravíte lahôdku, na ktorú si pochutnajú všetci vaši hostia.

Čo budete potrebovať

  • 1 stredná maslová tekvica
  • olivový olej
  • 2 lyžice píniových orieškov
  • 2 lyžičky sušeného oregana
  • 140 g rozdrobené fety
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  • Umyte vonkajšiu stranu tekvice a osušte.
  • Tekvicu uprostred (pozdĺžne) opatrne rozrežte.
  • Malou lyžičkou vyškrabnite všetky semienka a dajte ich bokom.
  • Na reze tekvice vyryte krížový vzor.
  • Potrite tekvicu zvonku aj zvnútra olivovým olejom a pridajte soľ, korenie a oregano.
  • Pečte asi hodinu do zmäknutia.
  • Vyberte z rúry a vyplňte dutinu rozdrobenú fetou a niekoľkými píniovými orieškami, zvyšok fety rozotrite na celú tekvicu.
  • Pokračujte v pečení asi 10 minút.
  • Vyberte, pokvapkajte olivovým olejom, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte.
Opečené polovičky maslovej tekvice plnené fetou v pekáči.
www.olivetomato.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty z tekvice hokkaido v 7 rôznych variantoch. Máme pre vás lahodný koláč, domáci kompót alebo napríklad vegetariánsky burger, ktorý povýši vaše jedlo na gurmánsky zážitok!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.