Maslová tekvica má krásny tvar a farbu a je ideálna ako príloha k slávnostnému zimnému jedlu. Tento recept vyžaduje minimálne úsilie a chutí úplne skvele. Slaná feta skvele dopĺňa sladkú chuť tekvice a vy tak pripravíte lahôdku, na ktorú si pochutnajú všetci vaši hostia.
Čo budete potrebovať
- 1 stredná maslová tekvica
- olivový olej
- 2 lyžice píniových orieškov
- 2 lyžičky sušeného oregana
- 140 g rozdrobené fety
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Umyte vonkajšiu stranu tekvice a osušte.
- Tekvicu uprostred (pozdĺžne) opatrne rozrežte.
- Malou lyžičkou vyškrabnite všetky semienka a dajte ich bokom.
- Na reze tekvice vyryte krížový vzor.
- Potrite tekvicu zvonku aj zvnútra olivovým olejom a pridajte soľ, korenie a oregano.
- Pečte asi hodinu do zmäknutia.
- Vyberte z rúry a vyplňte dutinu rozdrobenú fetou a niekoľkými píniovými orieškami, zvyšok fety rozotrite na celú tekvicu.
- Pokračujte v pečení asi 10 minút.
- Vyberte, pokvapkajte olivovým olejom, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty z tekvice hokkaido v 7 rôznych variantoch. Máme pre vás lahodný koláč, domáci kompót alebo napríklad vegetariánsky burger, ktorý povýši vaše jedlo na gurmánsky zážitok!