Pečená morka s čerstvými bylinkami a citrónovou šťavou

Pečená morka s čerstvými bylinkami a citrónovou šťavou

Upečte si túto šťavnatú morku potretú marinádou z čerstvých byliniek. Pochutí si celá vaša rodina!

INGREDIENCIA

  • morka či moriak o veľkosti cca 5 kg
  • asi štvrť hrnček olivového oleja
  • 2 veľké citróny
  • 3 lyžice čerstvo nasekanej majoránky, tymianu, rozmarínu, bazalky, cesnaku
  • štipka mletého čierneho korenia na dochutenie
  • soľ

POSTUP

  1. Predhrejeme si rúru na zhruba 180 °C.
  2. V menšej miske spolu zmiešame majorán, tymian, rozmarín, bazalku, cesnak a čierne korenie.
  3. Opatrne narežeme a nadvihneme kožu z moriaka či morky tak, aby sme čisté mäso mohli potrieť olivovým olejom.
  4. Potom ho rovnomerne postriekame šťavou z citróna a potrieme zhruba dvoma tretinami bylinkovej marinády.
  5. Potom vrátime kožu späť na svoje miesto a moriaka pokropíme zvyškom citrónovej šťavy a potrieme ho zvyšnou marinádou.
  6. Morku nasolíme.
  7. Dáme piecť do rúry.
  8. V hlbokej miske a predhriatej rúre ho pečieme zhruba dve a pol až tri hodiny.
  9. Pokiaľ nie je mäso kostí už ružové, morka je hotová.
  10. Po vybratí z rúry necháme morku ešte 15 minút odpočívať a potom porciujeme.
  11. Mäso servírujeme s dusenou, pečenou alebo karamelizovanou zeleninou, varenými zemiakmi.
Morka s marinádou z čerstvých byliniek na doske.
www.cookingchanneltv.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.