Pečená tekvica hokkaido so syrom feta

Pečená tekvica hokkaido so syrom feta

Vyskúšajte zdravý a lahodný recept na pečenú tekvicu s fetou, mandľami a bylinkami. Je skvelou prílohou ku každému sviatočnému jedlu a navyše je vegetariánsky a bezlepkový!

INGREDIENCIA

  • cca 1,3 kg tekvica Hokkaido, zbavené semienok a nakrájaná na kúsky (nie je potrebné lúpať)
  • 25 g mletých mandlí
  • 100 g syra feta, jemne nasekaného alebo rozdrobeného
  • 1 malý zväzok hladkolistej petržlenovej vňate, nasekané nadrobno
  • 6-8 čerstvých lístkov šalvie nakrájaných najemno (cca 1 lyžička)
  • jemne nastrúhaná kôra z 1 bio citróna
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • štipka vločiek červeného chilli
  • morská soľ a čerstvo mleté ​​korenie, podľa chuti
  • 2-3 lyžice avokádového oleja (alebo olivového oleja)
  • čerstvo vylisovaná šťava z 1/2 citróna
  • 3 lyžice nasekaných mandlí, ľahko opražených

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 190 °C a vyložte plech papierom na pečenie.
  • Kúsky tekvice hokkaido položte naplocho na pripravený plech.
  • V malej miske zmiešajte mleté ​​mandle, fetu, petržlenovú vňať, šalviu, citrónovú kôru, cesnak a chilli vločky.
  • Pridajte malú štipku soli (feta je veľmi slaná) a čerstvo mleté ​​korenie podľa chuti.
  • Pokvapkajte kúsky tekvice olejom.
  • Rozprestrite tekvicu na plechu v rovnomernej vrstve a potom rovnomerne posypte zmesou fety a byliniek.
  • Plech preložte do predhriatej rúry a pečte 25–30 minút, kým tekvica nezmäkne.
  • Vyberte z rúry a pokvapkajte čerstvo vylisovanou citrónovou šťavou.
  • Preložte na servírovací tanier a posypte opraženými mandľami.
  • Nakoniec ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a trochou fety (voliteľne).
  • Ihneď podávajte!
Pečená tekvica s fetou, orechmi a bylinkami na tanieri.
www.ellerepublic.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.