Pečená tekvica s cesnakom

Pečená tekvica s cesnakom

Tieto pečené plátky tekvice majú dokonale chrumkavý okraj, hlbkú údenú chuť, ktorá je skvele vyvážená jemnou sladkosťou tekvice. Sú hotové za 30 minút a potrebujete na ne iba jeden plech, takže sa jedná o perektnú prílohu na poslednú chvíľu!

Čo budete potrebovať

  • 1 stredná tekvica (s hmotnosťou cca 600 g)
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 5 strúčikov cesnaku, lisovaných
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 1 a ½ lyžičky údené papriky
  • ½ lyžičky mletej rímskej rasce
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ šálky pražených strúhaných mandlí
  • čerstvý koriander na ozdobu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C a vyložte plech papierom na pečenie.
  • Tekvicu umyte čistou kefkou.
  • Rozrežte ju pozdĺžne napoly a vydlabajte semienka a nitky.
  • Každú polovicu nakrájajte na asi 3,5 cm plátky a tie položte v jednej vrstve na pripravený plech.
  • V malej miske zmiešajte olivový olej, prelisované strúčiky cesnaku, javorový sirup, papriku, rímsku rascu a soľ.
  • Plátky tekvice potrite z každej strany ochuteným olivovým olejom.
  • Na plech pridajte aj prelisované strúčiky cesnaku.
  • Pečte 15 minút.
  • Vyberte z rúry, opatrne otočte plátkami tekvice a pečte ďalších 15 minút, alebo do zlatista.
  • Preložte na servírovací tanier a posypte nakrájanými mandľami a čerstvým koriandrom!
  • Pečená tekvica sa najlepšie podáva v rovnaký deň, ale v chladničke vydrží až 3 dni.
Pečené plátky tekvice servírované na tanieri, ktorý drží ruky a ozdobené čerstvým koriandrom.
www.fullofplants.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.