Pečená tekvica s jesennou zeleninou a šalviou

Pečená tekvica s jesennou zeleninou a šalviou

Toto je najjednoduchší a najchutnejší recept na pečenú jesennú zeleninu! Tekvica pripravovaná v rúre spolu s batátmi, cherry paradajkami, olivami a šalviou vyžaduje minimálnu dobu prípravy a je možné ju upraviť podľa vašej chuti.

Čo budete potrebovať

  • 300 g tekvice nakrájanej na kúsky
  • 300 g batátov, olúpaných a nakrájaných na kúsky
  • 150 g cherry paradajok
  • 80 g olív kalamata
  • 3 strúčiky cesnaku, olúpané a rozdrvené
  • 2 šalotky, olúpané a nakrájané na štvrtky
  • 50 ml olivového oleja
  • šťava z ½ citróna
  • 1 lyžička sušenej alebo čerstvej šalvie
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Umyte tekvicu.
  • Prekrojte napoly a lyžicou vyškrabnite semienka.
  • Nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
  • Pripravte si všetku ostatnú zeleninu.
  • Všetky ingrediencie, okrem paradajok a olív, dajte na pekáč alebo plech vyložený papierom na pečenie.
  • Premiešajte.
  • Pečte 20 minút v predhriatej rúre, pričom po 10 minútach otočte.
  • Po 20 minútach pridajte paradajky a olivy.
  • Pečte ďalších 20 minút, kým zelenina nezmäkne, pričom po 10 minútach otočte.
  • Podávajte ako zdravú večeru alebo prílohu.
Tekvica pripravovaná v rúre spolu s batátmi, cherry paradajkami, olivami a šalviou servírovaná v mištičkách.
www.aline-made.com

Nezabudnite vyskúšať aj naše recepty na tekvicové nátierky , ktoré stoja za ochutnanie!
Máme sladké aj slané varianty, s makadamovými orieškami, s jalapenosom či s javorovým sirupom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.