Pečená tilápia s citrónovým maslom

Pečená tilápia s citrónovým maslom

Jednoduchý a chutný pokrm, ktorý zvládnete pripraviť do 20 minút! To z neho robí ideálneho kandidáta na večeru počas všedného dňa, na ktorom si navyše celá rodina vážne pochutí.

INGREDIENCIA

  • ¼ šálky masla, rozpusteného
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy alebo viac podľa chuti
  • kôra z 1 citróna
  • 4 filety tilapie (každý s hmotnosťou 170 g)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Ľahko naolejujte pekáč s rozmermi 23×33 cm.
  • V malej miske prešľahajte maslo, cesnak, citrónovú šťavu a citrónovú kôru; dajte bokom.
  • Tilapiu osoľte a okoreňte podľa chuti a vložte do pripraveného pekáča.
  • Zalejte maslovou zmesou.
  • Vložte do rúry a pečte asi 10-12 minút.
  • Ihneď podávajte, prípadne ozdobte petržlenovou vňaťou.
Filety z tilápie v pekáčiku s citrónom a maslom.
www.damndelicious.net

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na nátierky z rýb . Sú diétne, zdravé a jednoducho božské!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.