Pečená treska v bešameli s rozmarínom

Pečená treska v bešameli s rozmarínom

Treska je úžasná ryba s bielym mäsom, úplne ideálna na pečenie. Bešamel s rozmarínom a citrónová šťava potom skvele podčiarknu jej jemnú chuť. To jednoducho musíte ochutnať!

INGREDIENCIA

  • 500 g filiet z tresky bez kože
  • 3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ a čerstvo drvené čierne korenie podľa chuti
  • 4 lyžice masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 a 1/4 šálky mlieka
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu na ozdobu

POSTUP

  • Rybu vložte do plytkej zapekacej misy s vekom a pokvapkajte ju citrónovou šťavou.
  • Dochuťte soľou a korením, pridajte 1/4 šálky vody a pevne prikryte.
  • Rybu pečte v predhriatej rúre na 175 stupňov Celzia asi 20 až 25 minút.
  • Medzitým si pripravte bešamelovú omáčku.
  • Rozpustite na panvici maslo, pridajte múku a za stáleho miešania vareškou asi 1 minútu varte.
  • Pomaly prilievajte mlieko a dobre premiešajte.
  • Priveďte do varu a varte, kým omáčka nezhustne.
  • Rybu položte na servírovací tanier a nechajte odkvapkať.
  • Do bešamelu pridajte šťavu, ktorá vám zostala z pečenia tresky a dobre premiešajte.
  • Jemne prehrejte, ale nevarte.
  • Dochuťte a ozdobte rozmarínom.
  • Tresku prelejte omáčkou a podávajte.
Pečená biela ryba na tanieri, preliata omáčkou.
www.foodsogoodmall.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie luxusné recepty s treskou . Pochutnáte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.