Treska je úžasná ryba s bielym mäsom, úplne ideálna na pečenie. Bešamel s rozmarínom a citrónová šťava potom skvele podčiarknu jej jemnú chuť. To jednoducho musíte ochutnať!
INGREDIENCIA
- 500 g filiet z tresky bez kože
- 3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- soľ a čerstvo drvené čierne korenie podľa chuti
- 4 lyžice masla
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 a 1/4 šálky mlieka
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu na ozdobu
POSTUP
- Rybu vložte do plytkej zapekacej misy s vekom a pokvapkajte ju citrónovou šťavou.
- Dochuťte soľou a korením, pridajte 1/4 šálky vody a pevne prikryte.
- Rybu pečte v predhriatej rúre na 175 stupňov Celzia asi 20 až 25 minút.
- Medzitým si pripravte bešamelovú omáčku.
- Rozpustite na panvici maslo, pridajte múku a za stáleho miešania vareškou asi 1 minútu varte.
- Pomaly prilievajte mlieko a dobre premiešajte.
- Priveďte do varu a varte, kým omáčka nezhustne.
- Rybu položte na servírovací tanier a nechajte odkvapkať.
- Do bešamelu pridajte šťavu, ktorá vám zostala z pečenia tresky a dobre premiešajte.
- Jemne prehrejte, ale nevarte.
- Dochuťte a ozdobte rozmarínom.
- Tresku prelejte omáčkou a podávajte.
Vyskúšajte aj naše ďalšie luxusné recepty s treskou . Pochutnáte si!