Pečená zelenina s horčicou a medom

Pečená zelenina s horčicou a medom

Táto jednoduchá pečená zelenina je plná chuti! Je krásne jemná, sladkastá a vy si ju hravo pripravíte behom chvíle. Vykúzlite tak úžasnú prílohu, ktorú bude milovať celá rodina!

Ingrediencie

  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 2 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na 5 cm tyčinky
  • 2 stredné pastináky, olúpané a nakrájané na 5 cm tyčinky
  • 500 g zemiakov, nakrájaných na 1 cm kúsky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 3 lyžice medu
  • 3 lyžice dijonskej horčice
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200ºC.
  2. Pridajte cibuľu, mrkvu, paštrnák a zemiaky na veľký plech na pečenie s okrajom.
  3. V malej miske šľahajte olej, med, horčicu, soľ a korenie, kým sa všetko dobre nespojí.
  4. Odmerajte 2 polievkové lyžice zmesi a odložte na neskôr.
  5. Zostávajúcu zmes nalejte na zeleninu, potom premiešajte, aby sa všetko spojilo a rozotrite zeleninu v rovnomernej vrstve.
  6. Pečte asi 35 až 40 minút (raz v polovici pečenia premiešajte), kým zelenina nezmäkne a nezačne hnednúť.
  7. Vyberte z rúry a nechajte asi 2 až 3 minúty vychladnúť.
  8. Zalejte odloženými 2 lyžicami omáčky a premiešajte.
  9. Ochutnajte av prípade potreby dochuťte soľou a čiernym korením.
  10. Dobrú chuť!
Mrkva, zemiaky, pastinak a cibuľa pečené v rúre s omáčkou, to všetko servírované na tanieri.
www.cooknourishbliss.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.