Spotrebovať kašu z predošlého dňa je občas pekný oriešok. S naším receptom na kysnutý zemiak z rúry to ide raz dva. Ďalším skvelým spôsobom, ako kašu spotrebovať je ju zapiecť v rúre s mäsom , ako v našich receptoch.
Čo budeme potrebovať
- 20 ml teplého mlieka
- 1 lyžica masla
- 200 g zemiakovej kaše
- 1 rozšľahané vajcia
- 200 g múky
- 10 g suchého droždia
- 50 ml mlieka
- 1 lyžička citrónovej kôry
Postup
- Zmiešajte teplé mlieko s droždím a nechajte 10 min odstáť.
- Pridajte 1 polievkovú lyžicu masla a nabehnuté droždie do kaše.
- Pridajte 1 rozšľahané vajcia, múku, mlieko a citrónovú kôru.
- Zmes vložte na papier na pečenie a vytvarujte placku.
- Pečte v rúre na 180 stupňov 15 – 20 minút.