Pečená zemiaková placka v rúre

Pečená zemiaková placka v rúre

Spotrebovať kašu z predošlého dňa je občas pekný oriešok. S naším receptom na kysnutý zemiak z rúry to ide raz dva. Ďalším skvelým spôsobom, ako kašu spotrebovať je ju zapiecť v rúre s mäsom , ako v našich receptoch.

Čo budeme potrebovať

  • 20 ml teplého mlieka
  • 1 lyžica masla
  • 200 g zemiakovej kaše
  • 1 rozšľahané vajcia
  • 200 g múky
  • 10 g suchého droždia
  • 50 ml mlieka
  • 1 lyžička citrónovej kôry

Postup

  • Zmiešajte teplé mlieko s droždím a nechajte 10 min odstáť.
  • Pridajte 1 polievkovú lyžicu masla a nabehnuté droždie do kaše.
  • Pridajte 1 rozšľahané vajcia, múku, mlieko a citrónovú kôru.
  • Zmes vložte na papier na pečenie a vytvarujte placku.
  • Pečte v rúre na 180 stupňov 15 – 20 minút.
Veža s malých zemiačikov zo zemiakovej kaše.
Zdroj: theanthonykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.