Pečené ázijské rebierka s chrumkavou cibuľkou

Pečené ázijské rebierka s chrumkavou cibuľkou

Kombinácia mäsa slanou, horúcou a chrumkavou cibuľkou je úplne dokonalá! V Ázii sa podáva počas čínskeho nového roka a veríme, že aj vám táto lahôdka pečená v rúre do mäkka s lepkavou marinádou zachutí.

Ingrediencie

  • 10 bravčových rebier
  • 1 vrchovatá polievková lyžica pasty Gochujang
  • 3 lyžice omáčky hoisin
  • 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané a lisované
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1 lyžička korenia piatich vôní
  • 1 stonka citrónovej trávy, veľmi jemne nasekaná
  • 2 lyžice suchého sherry
  • 2 lyžice trstinového cukru

Cibuľový topping s čili:

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané a lisované
  • 3 – 4 chilli papričky – zmes červených a zelených, jemne nasekané
  • 1 + ⅓ šálky (100 g) sušené chrumkavé cibule
  • ½ lyžičky soli
  • 4 jarné cibuľky, hrubo nasekané

Postup

  1. Vložte rebrá do veľkej misky alebo vrecka.
  2. Zmiešajte všetky prísady na rebrá – okrem trstinového cukru – a vytvorte marinádu.
  3. Nalejte polovicu marinády na rebrá a premiešajte, aby boli celé pokryté.
  4. Zakryte druhú polovicu marinády a vložte do chladničky.
  5. Zakryte rebrá a marinujte v chladničke po dobu 2 hodín (až cez noc).
  6. Akonáhle sú rebrá namarinované, predhrejte rúru na 110 °C.
  7. Umiestnite rošt nad plech na pečenie, do ktorého nalejte 400 ml (približne 1 + ¾ šálok) vriacej vody.
  8. Umiestnite rebrá na rošt v jednej vrstve a vložte do rúry na 2 a pol hodiny.
  9. Po 2 a pol hodinách potrite rebrá zostávajúcou marinádou a posypte trstinovým cukrom.
  10. Vložte späť do rúry na 30 minút.
  11. Medzitým si urobte topping.
  12. Na malej panvici zahrejte olej.
  13. Pridajte cesnak a chilli papričky a restujte na strednom ohni niekoľko sekúnd, potom pridajte cibuľu a soľ.
  14. Restujte a pravidelne miešajte 2-3 minúty, kým sa všetko nezahreje.
  15. Pridajte jarnú cibuľku, poriadne všetko premiešajte a minútu restujte.
  16. Vyberte rebrá z rúry a položte na servírovací tanier.
  17. Posypte cibuľovým toppingom a podávajte.
Bravčové rebrá posypané sušenou dibuľkou, jarnou cibuľkou a chilli na tanieri.
www.kitchensanctuary.com

Pokiaľ patríte medzi tých, ktorí si na jahňacom pochutnávajú, nezabudnite sa pozrieť na našich 10 najlepších receptov na jahňacie v rôznych obmenách.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.