Kombinácia mäsa slanou, horúcou a chrumkavou cibuľkou je úplne dokonalá! V Ázii sa podáva počas čínskeho nového roka a veríme, že aj vám táto lahôdka pečená v rúre do mäkka s lepkavou marinádou zachutí.
Ingrediencie
- 10 bravčových rebier
- 1 vrchovatá polievková lyžica pasty Gochujang
- 3 lyžice omáčky hoisin
- 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané a lisované
- 1 lyžička sušeného zázvoru
- 1 lyžička korenia piatich vôní
- 1 stonka citrónovej trávy, veľmi jemne nasekaná
- 2 lyžice suchého sherry
- 2 lyžice trstinového cukru
Cibuľový topping s čili:
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané a lisované
- 3 – 4 chilli papričky – zmes červených a zelených, jemne nasekané
- 1 + ⅓ šálky (100 g) sušené chrumkavé cibule
- ½ lyžičky soli
- 4 jarné cibuľky, hrubo nasekané
Postup
- Vložte rebrá do veľkej misky alebo vrecka.
- Zmiešajte všetky prísady na rebrá – okrem trstinového cukru – a vytvorte marinádu.
- Nalejte polovicu marinády na rebrá a premiešajte, aby boli celé pokryté.
- Zakryte druhú polovicu marinády a vložte do chladničky.
- Zakryte rebrá a marinujte v chladničke po dobu 2 hodín (až cez noc).
- Akonáhle sú rebrá namarinované, predhrejte rúru na 110 °C.
- Umiestnite rošt nad plech na pečenie, do ktorého nalejte 400 ml (približne 1 + ¾ šálok) vriacej vody.
- Umiestnite rebrá na rošt v jednej vrstve a vložte do rúry na 2 a pol hodiny.
- Po 2 a pol hodinách potrite rebrá zostávajúcou marinádou a posypte trstinovým cukrom.
- Vložte späť do rúry na 30 minút.
- Medzitým si urobte topping.
- Na malej panvici zahrejte olej.
- Pridajte cesnak a chilli papričky a restujte na strednom ohni niekoľko sekúnd, potom pridajte cibuľu a soľ.
- Restujte a pravidelne miešajte 2-3 minúty, kým sa všetko nezahreje.
- Pridajte jarnú cibuľku, poriadne všetko premiešajte a minútu restujte.
- Vyberte rebrá z rúry a položte na servírovací tanier.
- Posypte cibuľovým toppingom a podávajte.
Pokiaľ patríte medzi tých, ktorí si na jahňacom pochutnávajú, nezabudnite sa pozrieť na našich 10 najlepších receptov na jahňacie v rôznych obmenách.