Lahodná medová glazúra v spojení s chutným bravčovým mäsom. Nebojte sa vyskúšať!
Ingrediencie
- 2 čerstvé bravčové kolená
- 200 ml zázvorového piva alebo zázvorovej malinovky
- 3 vetvičky čerstvého tymiánu
- 2 malé citróny, nakrájané na plátky
- 1/2 šálky tekutého medu
Postup
- Bravčové kolená vložte do hlbokej nádoby na pečenie a zalejte zázvorovým pivom.
- Pridajte vetvičky tymiánu, nakrájaný citrón a 3/4 medu.
- Zakryte a pečte na 180 ° C po dobu 80 minút.
- Po uplynutí doby pečenia vyberte hrniec z rúry a taktiež vyberte bravčové kolená z nádoby na pečenie.
- Nádobu, v ktorej sa nachádzali kolená umiestnite na sporák.
- Na strednom ohni nechajte tekutinu zredukovať pokiaľ nebude pripomínať sirup.
- Nakoniec pridajte kolená a obaľte ich vo vzniknutom sirupe.
- Bravčové kolená servírujte so zeleninou či zemiakovým pyré, na záver pokvapkajte zvyšným medom a podávajte.