Pečené bravčové koleno na mede

Pečené bravčové koleno na mede

Lahodná medová glazúra v spojení s chutným bravčovým mäsom. Nebojte sa vyskúšať!

Ingrediencie

  • 2 čerstvé bravčové kolená
  • 200 ml zázvorového piva alebo zázvorovej malinovky
  • 3 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 2 malé citróny, nakrájané na plátky
  • 1/2 šálky tekutého medu

Postup

  • Bravčové kolená vložte do hlbokej nádoby na pečenie a zalejte zázvorovým pivom.
  • Pridajte vetvičky tymiánu, nakrájaný citrón a 3/4 medu.
  • Zakryte a pečte na 180 ° C po dobu 80 minút.
  • Po uplynutí doby pečenia vyberte hrniec z rúry a taktiež vyberte bravčové kolená z nádoby na pečenie.
  • Nádobu, v ktorej sa nachádzali kolená umiestnite na sporák.
  • Na strednom ohni nechajte tekutinu zredukovať pokiaľ nebude pripomínať sirup.
  • Nakoniec pridajte kolená a obaľte ich vo vzniknutom sirupe.
  • Bravčové kolená servírujte so zeleninou či zemiakovým pyré, na záver pokvapkajte zvyšným medom a podávajte.
medové koleno so zemiakovým pyré
zdroj: pork.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.