Pečené bravčové kotlety po Taliansku

Pečené bravčové kotlety po Taliansku

Lahodné bravčové kotlety pečené na zemiakoch, cibuli, fenikle, cesnaku a množstve byliniek sú skvelým pokrmom, ktorý sa zapíše medzi vaše obľúbené jedlá!

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica plus 1 lyžička olivového oleja
  • 2 stredná cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 malý fenikel
  • 4 (2,5 – 4 cm hrubé) bravčové kotlety s kosťou
  • 3 a 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia a ďalšie na dochutenie
  • 1 kg zemiakov
  • 2 polievkové lyžice zmesi čerstvých byliniek, ako je tymián, oregano, petržlen, šalvia, rozmarín
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 šálka suchého bieleho vína

Postup

  1. Dajte rošt do stredu rúry a zohrejte rúru na 175 ° C.
  2. Medzitým potrite zapekaciu misu s rozmermi 23 x 33 cm 1 lyžičkou olivového oleja.
  3. Rozpolte a nakrájajte na tenké plátky 2 cibule.
  4. Nakrájajte na tenké plátky 6 strúčikov cesnaku.
  5. Z 1 malej feniklovej buľvy odstrihnite vršky listov, buľvu rozpolte a nakrájajte na tenké plátky.
  6. Cibuľu, cesnak a fenikel vložte do veľkej misy.
  7. Ochuťte 4 bravčové kotlety s kosťou 1 lyžičkou soli a 1/2 lyžičky čierneho korenia.
  8. Zohrejte zvyšnú 1 lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu, kým sa nezačne trblietať.
  9. Bravčové kotlety opečte v 2 dávkach: pridajte do panvice a opekajte dozlatista, asi 3 minúty z každej strany.
  10. Preneste na tanier.
  11. Pridajte cibuľovú zmes do panvice a dochuťte 1 lyžičkou soli a trochou čierneho korenia.
  12. Varte za občasného miešania, pokiaľ nie je zelenina mäkká a zlatisto hnedá, asi 10 minút.
  13. Medzitým olúpte a nakrájajte zemiaky na 3 cm hrubé plátky.
  14. Vložte do zapekacej misy, ochuťte zvyšné 1 a 1/2 lyžičky soli a trochou čierneho korenia a premiešajte.
  15. Usporiadajte do rovnomernej vrstvy.
  16. Hrubo nasekajte 2 lyžice čerstvých byliniek.
  17. Keď je cibuľová zmes hotová, zložte panvicu z platne.
  18. Preneste cibuľovú zmes na zemiaky v rovnomernej vrstve.
  19. Do teraz prázdnej panvice nalejte 1 hrnček suchého bieleho vína, zoškrabnite z dna zhnednuté kúsky a nalejte do pekáča.
  20. Bravčové kotlety položte na cibuľovú zmes v jednej vrstve a polejte ich prípadnou nahromadenou šťavou z taniera.
  21. Všetko zalejte 1 hrnčekom kuracieho vývaru.
  22. Posypte rovnomerne bylinkami.
  23. Pečte odkryté, kým bravčové kotlety nebudú mať teplotu aspoň 60 ºC na teplomere s okamžitým odpočtom vloženým do najhrubšej časti a zemiaky nie sú prepečené, asi 1 hodinu.
Bravčové kotlety pečené na zemiakoch, cibuli, fenikle, cesnaku a množstve byliniek v pekáči.
www.thekitchn.com

Inšpirujte sa našimi receptami na bravčové kotlety 7x inak ! Pripravené ako minútka, grilované aj zapečené v rúre.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.