Pečené bravčové kotlety s horčicou a medom

Pečené bravčové kotlety s horčicou a medom

Bravčové kotlety pečené s dokonalou omáčkou z medu, dijonskej horčice a majonézy, ktorá jej dodáva príjemnú krémovitosť, sú chuťovým orgazmom, ktorý budete chcieť znova a znova!

Ingrediencie

  • 1/3 šálky majonézy
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice medu
  • 1/8 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/4 lyžičky údené papriky
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo drveného korenia
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 4 bravčové kotlety s kosťou, asi 2,5 cm hrubé

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175ºC.
  2. Omáčku si pripravte zmiešaním majonézy, dijonskej horčice, medu, sušeného cesnaku, papriky, soli a čerstvo namletého čierneho korenia.
  3. Pomocou papierovej utierky osušte povrch bravčových kotliet, potom každú stranu ochuťte štipkou soli a čerstvo drveným korením.
  4. Zahrejte jednu polievkovú lyžicu oleja v ťažkej panvici na stredne vysokom plameni.
  5. Keď je panvica veľmi horúca, pridajte naraz dve bravčové kotlety a opekajte dozlatista z každej strany (3 minúty z každej strany).
  6. Opečené bravčové kotlety dajte do zapekacej misy (nevadí, keď sa zľahka prekrývajú).
  7. Bravčové kotlety potrite z oboch strán medovohorčičnou omáčkou.
  8. Pečte asi 30 minút alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 63 °C.
  9. Ak chcete dosiahnuť väčšie zhnednutie, prepnite rúru na grilovanie a opekajte kotlety po dobu 3–5 minút, alebo pokiaľ povrch nebude zlatisto hnedý.
  10. Podávajte horúce.
Mäso z rúry s lahodnou omáčkou servírované v pekáči.
www.budgetbytes.com

Pre inšpiráciu sme pre vás pripravili 5 skvelých receptov na grilovanú zeleninu a to pripravenú tak, že si na mäso ani nespomeniete!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.