Bravčové kotlety pečené s dokonalou omáčkou z medu, dijonskej horčice a majonézy, ktorá jej dodáva príjemnú krémovitosť, sú chuťovým orgazmom, ktorý budete chcieť znova a znova!
Ingrediencie
- 1/3 šálky majonézy
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 2 lyžice medu
- 1/8 lyžičky sušeného cesnaku
- 1/4 lyžičky údené papriky
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čerstvo drveného korenia
- 1 polievková lyžica oleja
- 4 bravčové kotlety s kosťou, asi 2,5 cm hrubé
Postup
- Predhrejte rúru na 175ºC.
- Omáčku si pripravte zmiešaním majonézy, dijonskej horčice, medu, sušeného cesnaku, papriky, soli a čerstvo namletého čierneho korenia.
- Pomocou papierovej utierky osušte povrch bravčových kotliet, potom každú stranu ochuťte štipkou soli a čerstvo drveným korením.
- Zahrejte jednu polievkovú lyžicu oleja v ťažkej panvici na stredne vysokom plameni.
- Keď je panvica veľmi horúca, pridajte naraz dve bravčové kotlety a opekajte dozlatista z každej strany (3 minúty z každej strany).
- Opečené bravčové kotlety dajte do zapekacej misy (nevadí, keď sa zľahka prekrývajú).
- Bravčové kotlety potrite z oboch strán medovohorčičnou omáčkou.
- Pečte asi 30 minút alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 63 °C.
- Ak chcete dosiahnuť väčšie zhnednutie, prepnite rúru na grilovanie a opekajte kotlety po dobu 3–5 minút, alebo pokiaľ povrch nebude zlatisto hnedý.
- Podávajte horúce.
Pre inšpiráciu sme pre vás pripravili 5 skvelých receptov na grilovanú zeleninu a to pripravenú tak, že si na mäso ani nespomeniete!