Pečené bravčové mäso s bylinkami

Pečené bravčové mäso s bylinkami

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na bravčovú pečienku potretú zmesou korenia a pečenú do šťavnatej dokonalosti. Budete sa oblizovať!

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 3 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička jemne drvených semienok koriandra
  • 1 lyžička mletej horčice
  • 1/4 lyžičky papriky
  • 1 bravčová pečienka bez kosti, s hmotnosťou cca 1 – 1,5 kg
  • 3 lyžice olivového oleja

Postup

  • Zmiešajte prvých 10 ingrediencií v malej miske.
  • Zmesou potrite bravčové mäso.
  • Chlaďte, nezakryté, 8 až 12 hodín.
  • Nechajte bravčové mäso stáť pri izbovej teplote 30 minút.
  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Bravčové mäso opekajte na rozpálenom oleji vo veľkej panvici na stredne vysokom ohni 2 minúty z každej strany alebo do zhnednutia.
  • Ľahko postriekajte mriežku olejom v spreji.
  • Umiestnite bravčové mäso na rošt, ktorý dajte na pekáč.
  • Pečte 35 až 45 minút, alebo pokiaľ teplomer na mäso zasunutý do najsilnejšej časti mäsa nezaznamená 57 °C.
  • Vyberte z rúry a pred podávaním nechajte 15 minút odstáť.
  • Užite si to!
Pokrájaná korenená bravčová pečienka na panvici.
www.southernliving.com

Chcete pripraviť skutočne rýchly a jednoduchý obed? Alebo ozvláštniť desiatu či šalát? Zaviať do svojej kuchyne chuť stredomoria aj uprostred zimy? Bylinky v oleji vám s tým pomôžu. Vyskúšajte recepty na pesto a prineste na svoje taniere úplne nový zážitok.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.