Pečené bravčové mäso s kyslou kapustou

Pečené bravčové mäso s kyslou kapustou

Opečte si bravčovú pečienku na masle, čo jej dodá krásnu hnedú kôrku. Ak k nej pridáte ešte jablká a kyslú kapustu, razom máte na stole úžasné hrejivé jesenné jedlo.

Ingrediencie

  • 900 g kyslej kapusty, nescedeného
  • 1 stredné jablko, zbavené jadrovníka, nakrájané na tenké mesiačiky
  • 1/4 šálky nakrájanej cibule
  • 2 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 1 (900 – 1400 gramov) bravčové pečienka bez kosti
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 2 lyžice masla

Postup

  1. Zahrejte rúru na 175 °C.
  2. Zmiešajte kyslú kapustu, jablko, cibuľu, trstinový cukor a javorový sirup vo veľkej mise a dajte bokom.
  3. Bravčovú pečienku posypte soľou a korením.
  4. Rozpustite maslo v päťlitrovom hrnci a keď začne prskať, pridajte bravčové.
  5. Restujte na strednom plameni (počas toho niekoľkokrát otočte) 7–9 minút alebo do zhnednutia.
  6. Pridajte zmes kyslej kapusty.
  7. Zakryte a dajte do rúry.
  8. Pečte 1 a ½ až 2 hodiny alebo pokiaľ bravčová pečienka nedosiahne vnútornú teplotu 71 °C.
  9. Pomocou dierovanej lyžice preložte kyslú kapustu do servírovacej misky.
  10. Na kyslú kapustu položte bravčovú pečienku a servírujte.
Bravčová pečienka položená na zmesí kapusty a jabĺk, servírovaná v hrnci.
www.landolakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.