Pečené bravčové s omáčkou z čerstvých brusníc a balzamika

Pečené bravčové s omáčkou z čerstvých brusníc a balzamika

Táto bravčová pečienka je krásne šťavnatá a krehká av kombinácii s tou najchutnejšou brusnicovo-balzamikovou omáčkou sa jedná o naozajstnú lahôdku, po ktorej sa budete oblizovať!

Čo budete potrebovať

  • 1,2 kg bravčovej pečienky
  • soľ a korenie, podľa chuti
  • 3 lyžice olivového oleja

Na omáčku:

  • 1 šálka čerstvých brusníc
  • 1 šálka vody
  • 3 lyžice cukru
  • kôra a šťava z 1 veľkého pomaranča
  • 1 lyžica masla
  • 1/2 šálky šalotky, nakrájané na kocky
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 2 lyžice balzamikového octu

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Bravčovú pečienku zo všetkých strán osoľte a okoreňte.
  • Vo veľkej panvici vhodnej do rúry na strednom plameni zahrejte olivový olej.
  • Keď je olej rozpálený, opečte na ňom mäso zo všetkých strán.
  • Vložte panvicu do rúry a pečte, kým nebude mať bravčové mäso vnútornú teplotu 63 stupňov Celzia.
  • to trvať asi 30 minút.
  • Zatiaľ čo sa pečienka pečie, do hrnca na strednom plameni pridajte brusnice, cukor, vodu a pomarančovú kôru a šťavu.
  • Priveďte do varu a za občasného miešania varte 15 minút.
  • Omáčka zhustne.
  • Zložte z ohňa a dajte bokom.
  • Pečenie vyberte z panvice, položte na tanier a prikryte alobalom.
  • K výpeku pridajte maslo, rozpustite, pridajte šalotku a cesnak a restujte asi 3-4 minúty.
  • Pridajte kurací vývar a oškrabte kúsky zo stien a dna panvice.
  • Pridajte brusnicovú omáčku a ocot, premiešajte a varte asi 15 minút, aby omáčka opäť zhustla.
  • Mäso nakrájajte a podávajte s omáčkou.
Plátky bravčovej pečienky s brusnicovo-balzamikovou omáčkou na tanieri.
www.anaffairfromtheheart.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.