Vyskúšajte tento recept na bravčovú pečienku na cibuli a cesnaku s sladkastou chuťou od jabĺk. Táto chuťová kombinácia vás určite príjemne prekvapí. Podávajte jej so zapečenými zemiakmi so syrom alebo so šťouchanými zemiakmi a neuveríte, ako dobre všetko bude chutiť.
Čo budeme potrebovať
- 1,5 kg bravčovej bábiky
- 2 jablká (ošúpané)
- 80 g cibule
- 8 strúčikov cesnaku
- 3 lyžičky olivového oleja
- 150 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice vínneho octu
- 1 lyžička medu
- soľ
- korenie
Postup
- Na panvici opečte mäso zo všetkých strán.
- Na panvici, v ktorej ste opekali mäso, 5 minút smažte cibuľu a cesnak.
- Pridajte jablká a pokračujte v restovaní asi 2 až 4 minúty.
- Pridajte vývar, ocot a med a miešajte, kým sa nepremiešajú.
- Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Omáčku nalejte na bravčové mäso, zakryte alobalom a pečte 1 až 1 a 1/2 hodiny pri 160 stupňoch, kým nie je bravčové mäso hotové.
- Vyberte pečienku z pekáča a nechajte 10 minút odležať.
- Bravčovú pečienku nakrájajte a podávajte s omáčkou.