Pečené bravčové s omáčkou z jabĺk, cibule a cesnaku

Pečené bravčové s omáčkou z jabĺk, cibule a cesnaku

Vyskúšajte tento recept na bravčovú pečienku na cibuli a cesnaku s sladkastou chuťou od jabĺk. Táto chuťová kombinácia vás určite príjemne prekvapí. Podávajte jej so zapečenými zemiakmi so syrom alebo so šťouchanými zemiakmi a neuveríte, ako dobre všetko bude chutiť.

Čo budeme potrebovať

  • 1,5 kg bravčovej bábiky
  • 2 jablká (ošúpané)
  • 80 g cibule
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 3 lyžičky olivového oleja
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice vínneho octu
  • 1 lyžička medu
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Na panvici opečte mäso zo všetkých strán.
  • Na panvici, v ktorej ste opekali mäso, 5 minút smažte cibuľu a cesnak.
  • Pridajte jablká a pokračujte v restovaní asi 2 až 4 minúty.
  • Pridajte vývar, ocot a med a miešajte, kým sa nepremiešajú.
  • Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Omáčku nalejte na bravčové mäso, zakryte alobalom a pečte 1 až 1 a 1/2 hodiny pri 160 stupňoch, kým nie je bravčové mäso hotové.
  • Vyberte pečienku z pekáča a nechajte 10 minút odležať.
  • Bravčovú pečienku nakrájajte a podávajte s omáčkou.
Hrniec plný vypečeného mäsa s krustou s jablkami a bylinkami.
Zdroj: spier.co.za

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.