Luxusná korenená bravčová pečienka potretá ovocným džemom a pečená spolu so šampiňónmi a ovocím do dokonalosti sa stane hitom vašej kuchyne. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 700 g bravčovej pečienky
- 280 g nakrájaných šampiňónov
- 2 zrelé hrušky alebo jablká nakrájané na kocky
- 2 lyžice džemu bez cukru (najlepšie bude fungovať džem z lesných plodov)
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička sušenej šalvie
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 3 lyžice olivového oleja
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
- Zmiešajte všetko korenie dohromady v malej miske.
- Vymažte dno liatinového hrnca do rúry a vložte doň bravčovú pečienku.
- Okolo mäsa dajte šampiňóny a hrušky alebo jablká.
- Bravčovú pečienku rovnomerne potrite džemom a potom posypte zmesou korenia.
- Korenie do džemu vtlačte zadnou časťou lyžice.
- Šampiňóny a ovocie polejte 3 lyžicami olivového oleja a premiešajte.
- Pečte 30-35 minút, v polovici pečenia premiešajte ovocie so šampiňónmi.
- Pečené bravčové podávajte preliate omáčkou z hrnca.
- Nechajte si chutiť!
Viete, že pomocou nakladania môžete uchovať aj mäso? Najmä mäso bravčové k tomu úplne nabáda. Môžete ho dokonca zavariť ako surové, tak pečené. Vyskúšajte naše recepty na zaváranie bravčového mäsa v niekoľkých rôznych variantoch. Sú luxusné!