Ako prvý z receptov na bravčové stehno si musíme uviesť túto chrumkavú dobrotu. Ak budete mať to šťastie, a zoženiete stehno s kosťou a kožou, určite ochutnajte!
INGREDIENCIA:
- 6 kg bravčové stehno s kosťou a kožou
- 2 cibuľa
- 1 hrnček dijonskej horčice
- ½ hrnčeka jarnej cibuľky
- ½ hrnčeka petržlenu
- 4 vetvičky tymiánu
- 8 strúčikov cesnaku
- 2 vetvičky rozmarínu
- 3 lyžičky soli
- 3 lyžice nastrúhaného zázvoru
- 1 lyžička korenia
- 1 hrnčeka pomarančovej šťavy
- 2 lyžice guličiek zeleného korenia
POSTUP:
- Stehno si umyte a osušte.
- Urobte v nej hlboké zárezy tak, aby ste nerezali do mäsa.
- V miske si nachytajte marinádu zmiešaním zeleného korenia, soli, horčice, 4 prelisovaných strúčikov cesnaku, nasekanej petržlenovej vňate, jarnej cibuľky, tymianu a rozmarínu.
- Všetko zamiešajte a marinádou potrite celý stehno (hlavne v zárezoch).
- Nakoniec potrite nastrúhaným zázvorom a dajte marinovať do chladničky cez noc.
- Druhý deň do pekáča nalejte pomarančovú šťavu, pridajte stehno na plátky nakrájanú cibuľu, zvyšok cesnaku a dajte piecť na 150 ° C asi na 8 hodín (podľa veľkosti mäsa).
- V priebehu pečenia mäso podlievajte.