Pečené bravčové stehno na cesnaku

Pečené bravčové stehno na cesnaku

Ako prvý z receptov na bravčové stehno si musíme uviesť túto chrumkavú dobrotu. Ak budete mať to šťastie, a zoženiete stehno s kosťou a kožou, určite ochutnajte!

INGREDIENCIA:

  • 6 kg bravčové stehno s kosťou a kožou
  • 2 cibuľa
  • 1 hrnček dijonskej horčice
  • ½ hrnčeka jarnej cibuľky
  • ½ hrnčeka petržlenu
  • 4 vetvičky tymiánu
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 3 lyžičky soli
  • 3 lyžice nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžička korenia
  • 1 hrnčeka pomarančovej šťavy
  • 2 lyžice guličiek zeleného korenia

POSTUP:

  • Stehno si umyte a osušte.
  • Urobte v nej hlboké zárezy tak, aby ste nerezali do mäsa.
  • V miske si nachytajte marinádu zmiešaním zeleného korenia, soli, horčice, 4 prelisovaných strúčikov cesnaku, nasekanej petržlenovej vňate, jarnej cibuľky, tymianu a rozmarínu.
  • Všetko zamiešajte a marinádou potrite celý stehno (hlavne v zárezoch).
  • Nakoniec potrite nastrúhaným zázvorom a dajte marinovať do chladničky cez noc.
  • Druhý deň do pekáča nalejte pomarančovú šťavu, pridajte stehno na plátky nakrájanú cibuľu, zvyšok cesnaku a dajte piecť na 150 ° C asi na 8 hodín (podľa veľkosti mäsa).
  • V priebehu pečenia mäso podlievajte.
Bravčové stehno s kosťou a kožou ako luxusný zážitok z poriadneho kúsku mäsa.
pork.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.