Pečené brokolicové fašírky s parmezánom

Pečené brokolicové fašírky s parmezánom

Tieto kabanátky sú výborné a jednoduché na prípravu! A vďaka pečeniu v rúre navyše ľahké a dobre stráviteľné. Môžete vyskúšať aj ďalšie druhy syra, brokolica sa skvele hodí aj k výraznejším syrom typu gorgonzola, niva alebo vyzretý čedar.

INGREDIENCIA

  • 200 g brokolice
  • ½ cibule
  • 1 vajce
  • 30 g jemne nastrúhaného parmezánu
  • 30 g syra nastrúhaného syra typu gouda
  • 1 lyžička talianskych bylín (rozmarín, tymián, oregano, bazalka)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja

POSTUP

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  2. Brokolicu nakrájame na malé kúsky.
  3. Do veľkého hrnca dáme vodu, privedieme do varu a vložíme do nej brokolicu.
  4. Varíme cca 2 minúty, potom zlejeme a ochladíme v studenej vode.
  5. Cibuľu nakrájame nadrobno.
  6. V panvici rozohrejeme olej a dáme naň restovať cibuľku.
  7. Akonáhle zosklovatí, stiahneme z ohňa a necháme mierne vychladnúť.
  8. Vo veľkej mise zmiešame brokolicu, oba syry, cibuľu, soľ, korenie a bylinky a dobre premiešame.
  9. Pridáme vajcia a vytvoríme lepivé cesto.
  10. Z cesta tvoríme malé placky a pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  11. Pečieme cca 15 minút, potom obrátime placky na druhú stranu a pečieme ďalších 10 – 15 minút.
  12. Vyberieme z rúry a podávame.
  13. Sú chutné teplé aj za studena.
Karbonátky z brokolice so syrom naskladané na sebe a servírované na tanieri.
www.sherbakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.