Tieto kabanátky sú výborné a jednoduché na prípravu! A vďaka pečeniu v rúre navyše ľahké a dobre stráviteľné. Môžete vyskúšať aj ďalšie druhy syra, brokolica sa skvele hodí aj k výraznejším syrom typu gorgonzola, niva alebo vyzretý čedar.
INGREDIENCIA
- 200 g brokolice
- ½ cibule
- 1 vajce
- 30 g jemne nastrúhaného parmezánu
- 30 g syra nastrúhaného syra typu gouda
- 1 lyžička talianskych bylín (rozmarín, tymián, oregano, bazalka)
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
POSTUP
- Rúru predhrejeme na 200 °C.
- Brokolicu nakrájame na malé kúsky.
- Do veľkého hrnca dáme vodu, privedieme do varu a vložíme do nej brokolicu.
- Varíme cca 2 minúty, potom zlejeme a ochladíme v studenej vode.
- Cibuľu nakrájame nadrobno.
- V panvici rozohrejeme olej a dáme naň restovať cibuľku.
- Akonáhle zosklovatí, stiahneme z ohňa a necháme mierne vychladnúť.
- Vo veľkej mise zmiešame brokolicu, oba syry, cibuľu, soľ, korenie a bylinky a dobre premiešame.
- Pridáme vajcia a vytvoríme lepivé cesto.
- Z cesta tvoríme malé placky a pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme cca 15 minút, potom obrátime placky na druhú stranu a pečieme ďalších 10 – 15 minút.
- Vyberieme z rúry a podávame.
- Sú chutné teplé aj za studena.