Pečené chlebíčky so syrom gorgonzola a hruškami

Pečené chlebíčky so syrom gorgonzola a hruškami

Tieto crostini sa skvele hodia na akúkoľvek oslavu či večierok. Najlepšie je podávať ich ešte teplé s pohárom prosecca.

Ingrediencie

  • pečivo (bageta, ciabatta alebo rohlíky)
  • 1-2 hrušky
  • 100 g pikantnej gorgonzoly
  • 200 ml červeného vína
  • 2-3 PL cukru

Postup

  1. Ošúpte hrušku a nakrájajte ju na plátky.
  2. Plátky hrušky vložte do nepriľnavej panvice a posypte cukrom a zalejte červeným vínom.
  3. Panvicu priklopte pokrievkou a varte na miernom ohni približne 10 až 15 minút, kým plátky hrušky nezmäknú.
  4. Kým sa hrušky varia, nakrájajte pečivo a plátky opečte v rúre.
  5. Akonáhle sú plátky hrušky mäkké, vyberte ich z panvice a dajte bokom.
  6. Pokračujte v redukcii vína a cukru, kým nedosiahnete požadovanú hustotu.
  7. Na plátok pečiva položte plátok gorgonzoly a plátok hrušky a na záver ich prelejte niekoľkými kvapkami redukcie z červeného vína.
Crostini s gorgonzolou a hruškami.
zdroj: mangiabevigodi.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.