Tieto crostini sa skvele hodia na akúkoľvek oslavu či večierok. Najlepšie je podávať ich ešte teplé s pohárom prosecca.
Ingrediencie
- pečivo (bageta, ciabatta alebo rohlíky)
- 1-2 hrušky
- 100 g pikantnej gorgonzoly
- 200 ml červeného vína
- 2-3 PL cukru
Postup
- Ošúpte hrušku a nakrájajte ju na plátky.
- Plátky hrušky vložte do nepriľnavej panvice a posypte cukrom a zalejte červeným vínom.
- Panvicu priklopte pokrievkou a varte na miernom ohni približne 10 až 15 minút, kým plátky hrušky nezmäknú.
- Kým sa hrušky varia, nakrájajte pečivo a plátky opečte v rúre.
- Akonáhle sú plátky hrušky mäkké, vyberte ich z panvice a dajte bokom.
- Pokračujte v redukcii vína a cukru, kým nedosiahnete požadovanú hustotu.
- Na plátok pečiva položte plátok gorgonzoly a plátok hrušky a na záver ich prelejte niekoľkými kvapkami redukcie z červeného vína.