Pečené diviačie stehno s kapustou

Pečené diviačie stehno s kapustou

Nielen bravčové-knedlo-zelo je osvedčenou pochúťkou. S kapustou, knedľou, či už zemiakovou, žemľovou alebo karlovarskou, chutí skvele aj diviačie mäso.

Ingrediencie:

Mäso

  • 1000 g diviačie stehná
  • 500 ml cmar
  • 375 ml červeného vína
  • 20 g masla
  • 100 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • bobkový list
  • borievka
  • 1 čajová lyžička múky
  • soľ, korenie

Kapusta

  • 1 hlávka červenej kapusty (cca 1000 g)
  • 1 cibuľa
  • 2 PL masti
  • 75 ml octu z červeného vína
  • 100 ml vody
  • 1 čajová lyžička cukru
  • bobkový list
  • sladká paprika
  • mletý klinček
  • soľ

Postup:

  1. Kančie stehno umyte a osušte papierovými utierkami.
  2. Z cmaru a sto dvadsiatich mililitrov červeného vína si pripravte marinádu.
  3. Kančie stehno vložte do marinády asi na 24 hodín alebo aspoň cez noc.
  4. Namarinované mäso osoľte a okoreňte.
  5. Na maslá v hrnci alebo pekáči orestujte na kocky nakrájanú slaninu.
  6. Následne slaninu vyberiete, vložte do hrnca alebo pekáča diviaka stehna a orestujte ju zľahka zo všetkých strán.
  7. Zalejte červeným vínom a vývarom.
  8. Pridajte bobkový list, borievka a nakrájanú cibuľu.
  9. Pekáč či hrniec priklopte a vložte do rúry predhriatej na 175 °C.
  10. Pečte približne 2 hodiny.
  11. Následne mäso z pekáča vyberte, nechajte ho v teplej vypnutej rúre.
  12. Šťavu z pekáča po diviačom stehne preceďte a prelejte do hrnca.
  13. Varením ju asi o tretinu zredukujte, pridajte maslo a múku a za stáleho miešania povarte do hustnutia.
  14. Do hotovej omáčky pridajte kúsky orestovanej slaniny.
  15. Hlávku kapusty umyte, odstráňte vonkajšie listy a nakrájajte na štvrtky.
  16. Potom tieto štvrťky nakrájajte na tenké prúžky a odstráňte prípadné stopky a hlúby.
  17. Olúpte cibuľu a tiež ju nakrájajte.
  18. V hrnci rozohrejte masť a kapustu s cibuľou na ňom orestujte.
  19. Zalejte zmes octom a vodou, pridajte korenie.
  20. V priklopenom hrnci duste približne 40-50 minút.

Tento pokrm môžete servírovať s rôznymi typmi knedlí.

Plátky kančieho mäsa s červenou kapustou a so zemiakovou knedľou
zdroj: eatsmarter.com

Kančie stehno je skvelé aj na prípravu guláša či tradičné diviačie so šípkovou. Inšpirujte sa našimi receptami na guláš z diviaka a naučte sa pripraviť tú najlepšiu šípkovú omáčku .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.