Chrumkavé pečené hranolky z maslovej tekvice sú skvelou nízkosacharidovou prílohou, ktorá dokonale nahradí klasické zemiakové hranolky. Recept je jednoduchý na prípravu a okamžite si ho zamilujete.
Čo budete potrebovať
- 1 stredná maslová tekvica, olúpaná a nakrájaná na tyčinky (použite iba dlhú hornú časť časť)
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička cesnakového prášku
- ½ lyžičky papriky
- ½ lyžičky sušeného tymiánu
- soľ a korenie
- majonéza s čerstvými bylinkami
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C a vyložte dva veľké plechy papierom na pečenie
- Tyčinky maslovej tekvice vložte do veľkej misy a osušte ich papierovou utierkou.
- Navrch pridajte kukuričný škrob a rukami úplne obaľte maslovú tekvicu.
- Tekvicu preložte do sitka a pretrepte, aby ste odstránili prebytočný kukuričný škrob.
- Hranolčeky z maslovej tekvice vráťte do misy, pridajte olivový olej, cesnakový prášok, papriku a tymián.
- Premiešajte, aby sa všetko rovnomerne spojilo.
- Preneste hranolčeky v jednej vrstve na pripravené plechy na pečenie a dbajte pri tom na to, aby ste plechy nepreplnili.
- Pečte 30–35 minút, v polovici otočte, kým nebudú mäkké a chrumkavé.
- Nechajte 5-10 minút vychladnúť.
- Potom podávajte teplé s majonézou zmiešanou s čerstvými bylinkami alebo inou obľúbenou omáčkou.
Vyskúšajte aj naše recepty na batátové hranolky ! Ich sladkosť vyvážená lahodným korením a skvelými dipmi vás dostane do kolien!