Pečené hranolky z maslovej tekvice

Pečené hranolky z maslovej tekvice

Chrumkavé pečené hranolky z maslovej tekvice sú skvelou nízkosacharidovou prílohou, ktorá dokonale nahradí klasické zemiakové hranolky. Recept je jednoduchý na prípravu a okamžite si ho zamilujete.

Čo budete potrebovať

  • 1 stredná maslová tekvica, olúpaná a nakrájaná na tyčinky (použite iba dlhú hornú časť časť)
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • ½ lyžičky papriky
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • soľ a korenie
  • majonéza s čerstvými bylinkami

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 °C a vyložte dva veľké plechy papierom na pečenie
  • Tyčinky maslovej tekvice vložte do veľkej misy a osušte ich papierovou utierkou.
  • Navrch pridajte kukuričný škrob a rukami úplne obaľte maslovú tekvicu.
  • Tekvicu preložte do sitka a pretrepte, aby ste odstránili prebytočný kukuričný škrob.
  • Hranolčeky z maslovej tekvice vráťte do misy, pridajte olivový olej, cesnakový prášok, papriku a tymián.
  • Premiešajte, aby sa všetko rovnomerne spojilo.
  • Preneste hranolčeky v jednej vrstve na pripravené plechy na pečenie a dbajte pri tom na to, aby ste plechy nepreplnili.
  • Pečte 30–35 minút, v polovici otočte, kým nebudú mäkké a chrumkavé.
  • Nechajte 5-10 minút vychladnúť.
  • Potom podávajte teplé s majonézou zmiešanou s čerstvými bylinkami alebo inou obľúbenou omáčkou.
Tekvicové hranolky na tanieri s dipom.
www.feelgoodfoodie.net

Vyskúšajte aj naše recepty na batátové hranolky ! Ich sladkosť vyvážená lahodným korením a skvelými dipmi vás dostane do kolien!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.