Pečené huby shiitake

Pečené huby shiitake

Pečené shiitake sú vynikajúce, keď sa podávajú samotné ako desiata aj ako príloha či predjedlo. Navyše sú hotové za menej ako 20 minút!

Čo budete potrebovať

  • 500 g húb shiitake
  • 3 lyžice olivového alebo avokádového oleja
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžica nasekanej plocholistej petržlenovej vňate (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Plech s okrajmi vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
  • Dajte shiitake do sitka a preplachujte ich pod studenou tečúcou vodou po dobu 30-45 sekúnd a pritom s nimi pohybujte, aby ste ich zbavili všetkých nečistôt.
  • Klobúčiky húb preneste na čistú utierku a osušte papierovými utierkami.
  • Preložte shiitake na pripravený plech.
  • Pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou a korením.
  • Pomocou čistých rúk prepnite, aby ste sa uistili, že sú rovnomerne potiahnuté olejom a korením.
  • Klobúčiky húb usporiadajte na plechu v jednej vrste smerom dole.
  • Pečte v predhriatej rúre 10 minút, vyberte z rúry, otočte a pečte ďalších 8–10 minút, alebo pokiaľ nie sú väčšie huby na okrajoch chrumkavé a menšie chrumkavé po celom povrchu.
  • Ochutnajte av prípade potreby pridajte soľ či korenie.
  • Preložte na servírovací tanier a voliteľne ozdobte čerstvými bylinkami.
Upečené huby s čerstvými bylinkami na tanieri s lyžicou.
www.foolproofliving.com

Máme pre vás aj 5 netradičných receptov na placky s hubami . Vyskúšajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.