Pečené jahňacie kotlety

Pečené jahňacie kotlety

Tieto lepkavé jahňacie kotlety pečené v rúre sú veľmi jednoduché a ako bonus neuveriteľne lahodné. Rozhodne ich vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 1,2 kg jahňacích kotliet
  • 2 polievkové lyžice trstinového cukru 35
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 140 g paradajkovej omáčky
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1 lyžička soli
  • 2 polievkové lyžice octu

Postup

  1. Pokiaľ sú vaše kotlety veľmi tučné, možno budete chcieť prebytok tuku orezať.
  2. Trochu tuku nechajte, pretože udržia kotlety vlhké a dodá chuť.
  3. Vložte kotlety do veľkej zapekacej misy.
  4. Všetky zvyšné ingrediencie zmiešajte dohromady v malej miske alebo džbáne.
  5. Kotlety prelejte marinádou, dve hodiny chlaďte v chladničke a po hodine kotlety obráťte.
  6. Ak máte málo času, môžete skrátiť dobu marinovania, čím dlhšie, tým lepšie, takže cez noc by to bolo najlepšie, ak máte čas.
  7. Zahrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
  8. Zapekaciu misu prikryte alobalom a pečte v rúre 45 minút.
  9. Odstráňte alobal z pekáča a zvýšte teplotu na 200 stupňov Celzia.
  10. Kotlety otočte.
  11. V tejto fáze by kotlety mali byť mäkké, omáčka bude celkom riedka, ale zhustne.
  12. Kotlety vráťte do rúry a pečte ďalších 15 minút.
  13. Jahňacie kotletky podávajte so zemiakovou kašou / karfiolovým pyré a zelenou zeleninou, nezabudnite ich poliať lahodnou omáčkou.
Jahňacie kotlety servírované v pekáčiku s vedľa položenou miskou brokolice a kaše.
www.mykidslickthebowl.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.