Tieto lepkavé jahňacie kotlety pečené v rúre sú veľmi jednoduché a ako bonus neuveriteľne lahodné. Rozhodne ich vyskúšajte!
Ingrediencie
- 1,2 kg jahňacích kotliet
- 2 polievkové lyžice trstinového cukru 35
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 140 g paradajkovej omáčky
- 1 lyžička sušeného zázvoru
- 1 lyžička soli
- 2 polievkové lyžice octu
Postup
- Pokiaľ sú vaše kotlety veľmi tučné, možno budete chcieť prebytok tuku orezať.
- Trochu tuku nechajte, pretože udržia kotlety vlhké a dodá chuť.
- Vložte kotlety do veľkej zapekacej misy.
- Všetky zvyšné ingrediencie zmiešajte dohromady v malej miske alebo džbáne.
- Kotlety prelejte marinádou, dve hodiny chlaďte v chladničke a po hodine kotlety obráťte.
- Ak máte málo času, môžete skrátiť dobu marinovania, čím dlhšie, tým lepšie, takže cez noc by to bolo najlepšie, ak máte čas.
- Zahrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
- Zapekaciu misu prikryte alobalom a pečte v rúre 45 minút.
- Odstráňte alobal z pekáča a zvýšte teplotu na 200 stupňov Celzia.
- Kotlety otočte.
- V tejto fáze by kotlety mali byť mäkké, omáčka bude celkom riedka, ale zhustne.
- Kotlety vráťte do rúry a pečte ďalších 15 minút.
- Jahňacie kotletky podávajte so zemiakovou kašou / karfiolovým pyré a zelenou zeleninou, nezabudnite ich poliať lahodnou omáčkou.