Pečené kačacie prsia na pomarančoch a víne

Pečené kačacie prsia na pomarančoch a víne

Alebo vyskúšajte tento kačací prsník. Recept je doplnený o omáčku s vínom. Podávať ho môžete napríklad so šťouchanými zemiakmi a zeleninovou oblohou.

INGREDIENCIA:

  • zhruba 900 g kačacích pŕs
  • soľ
  • korenie
  • hrnček červeného vína
  • hrnček kuracieho vývaru
  • ½ pomaranča
  • 2 lyžice medu

POSTUP:

  • Prsia umyte, osušte av koži urobte zárezy do kríža (pozor, aby ste nerezali do mäsa).
  • Z oboch strán ich osoľte, okoreňte a dajte na ešte studenú panvicu smažiť kožou dole.
  • Po 12-15 minútach otočte na druhú stranu a nechajte len zatiahnuť na 1 minútu.
  • Dajte do rúry kožou dole dopiecť na 200 ° C na 4-6 minút.
  • Medzitým si pripravte šťavu z vína, vývar, med a pomaranč nakrájaný na plátky.
  • Varte tak dlho, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu.
  • Prsia po vybratí z rúry otočte kožou nahor a nechajte odpočívať ešte 10 minút.
  • Potom ich nakrájajte na plátky a podávajte s omáčkou.
Kačacie mäso na pomarančoch a červenom víne.
sherry.wine

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.