Alebo vyskúšajte tento kačací prsník. Recept je doplnený o omáčku s vínom. Podávať ho môžete napríklad so šťouchanými zemiakmi a zeleninovou oblohou.
INGREDIENCIA:
- zhruba 900 g kačacích pŕs
- soľ
- korenie
- hrnček červeného vína
- hrnček kuracieho vývaru
- ½ pomaranča
- 2 lyžice medu
POSTUP:
- Prsia umyte, osušte av koži urobte zárezy do kríža (pozor, aby ste nerezali do mäsa).
- Z oboch strán ich osoľte, okoreňte a dajte na ešte studenú panvicu smažiť kožou dole.
- Po 12-15 minútach otočte na druhú stranu a nechajte len zatiahnuť na 1 minútu.
- Dajte do rúry kožou dole dopiecť na 200 ° C na 4-6 minút.
- Medzitým si pripravte šťavu z vína, vývar, med a pomaranč nakrájaný na plátky.
- Varte tak dlho, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu.
- Prsia po vybratí z rúry otočte kožou nahor a nechajte odpočívať ešte 10 minút.
- Potom ich nakrájajte na plátky a podávajte s omáčkou.