Pečené kačacie stehná s pomarančmi a divokou ryžou

Pečené kačacie stehná s pomarančmi a divokou ryžou

Tento pokrm je úplne luxusným predjedlom, ktoré môžete servírovať počas zvláštnej príležitosti. Rozhodne sa nejedná o jedlo, ktoré si pripravíte na večeru počas všedného dňa.

INGREDIENCIA

Na kačacie stehná:

  • 4 kačacie stehná
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky bieleho korenia

Na pomarančovú omáčku:

  • 1 šálka bieleho vínneho octu
  • 1 šálka pomarančovej šťavy (asi 4 pomaranče)
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • 1 strúčik cesnaku, nastrúhaný
  • 2 lyžice medu
  • 1/4 lyžičky soli
  • štipka vločiek červeného chilli (voliteľne)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice pomarančového likéru
  • pomarančové klinky na ozdobu
  • čerstvá mäta na ozdobu

Na divokú ryžu:

  • 1 šálka divokej ryže
  • 3 šálky kuracieho vývaru
  • 1 strúčik cesnaku, nastrúhaný alebo jemne nasekaný
  • 1/2 lyžičky soli

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 175 °FC
  • Postriekajte plech olejom v spreji a pridajte naň drôtenú mriežku.
  • Ostrým koncom drevenej špajle prepichnite do kačacích stehien niekoľko malých otvorov.
  • To umožní, aby sa pri pečení uvoľnil bohatý tuk.
  • Kačacie stehienka potrite olivovým olejom a ochuťte soľou a bielym korením.
  • Pridajte na mriežku na pripravený plech a presuňte na strednú mriežku predhriatej rúry.
  • Pečte 1 a 1/2 hodiny, vnútorná teplota mäsa by mala byť 80 °C.
  • Teplotu začnite kontrolovať po hodine 15 minútach.
  • Upečené mäso vyberte z rúry, prikryte alobalom a nechajte 10 minút odpočívať.
  • Zatiaľ čo sa kačacie stehienka pečú, pripravte si pomarančovú omáčku.
  • V malom hrnci priveďte na stredne vysokej teplote vínny ocot, pomarančovú šťavu a kôru a cesnak do varu, potom znížte teplotu a varte.
  • Nechajte omáčku zredukovať na 1 a 1/4 šálky, to zaberie asi 20-30 minút.
  • Vmiešajte med, 1/4 lyžičky soli a štipku chilli vločiek.
  • Varte, kým vám nevznikne sirup zredukovaný asi na 1 šálku.
  • Prišľahajte maslo a pomarančový likér a varte 30 sekúnd.
  • Zložte z ohňa, prikryte a dajte bokom.
  • Kurací vývar pridajte do stredného hrnca na strednom plameni a keď sa začne variť, pridajte ryžu, cesnak a soľ.
  • Znížte plameň na minimum, prikryte a varte asi 45-60 minút, alebo podľa vašej chuti.
  • Odstráňte z ohňa, zlejte všetku zostávajúcu tekutinu, priklopte pokrievkou a odložte, kým nebudete pripravení na podávanie.
  • Na servírovanie naneste na každý zo štyroch tanierov porciu divokej ryže, na ryžu položte jedno kačacie stehno a na tanier nalejte 2 alebo 3 lyžice pomarančovej omáčky okolo kačacích stehienok.
  • Pridajte klinky pomaranča a mätu na ozdobu.
Kačacie stehno s pomarančovou omáčkou a ryžou na tanieri, servírované s klinmi pomaranča.
www.savorthebest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.