Maďarskom inšpirovaný recept na králika na paprike rozžiari každý jedálenský stôl! Je to bohaté, príjemné jedlo, ktoré prekypuje veľkou variáciou chutí. Zahryznite k nemu napríklad naše pečivo z bielej múky.
Čo budeme potrebovať
- ½ kg králičieho mäsa
- 1 lyžička zázvorového prášku
- 1 lyžička údené papriky
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 ½ lyžičky soli
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 1 celý rozmarín
- 2 stredné nakrájané mrkvy
- 1 stredná cibuľa nakrájaná na plátky
- 120 g nakrájanej papriky
- 400 g nakrájaných paradajok
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička soli
Postup
- Na králičie mäso nasypeme zázvorový prášok, pridáme údenú papriku, cesnak, čierne korenie, soľ, premiešame, aby sa všetko obalilo rovnomerne, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme 30 minút marinovať.
- Na panvici na strednú teplotu rozohrejte rastlinný olej, pridajte vetvička rozmarínu, potom opatrne vložte každé marinované králičie mäso na rozpálenú panvicu a opekajte 5 minút z každej strany, potom pridajte nakrájanú mrkvu a nechajte 2 minúty opekať.
- Vyberte ich z oleja a dajte bokom.
- Pridajte nakrájanú cibuľu, papriku, miešajte, kým cibuľa mierne nezosklovatí, potom pridajte nakrájané paradajky, premiešajte a nechajte 5 minút variť.
- Dochutíme cesnakovým práškom, soľou, premiešame a potom pridáme orestované králičie mäso a mrkvu.
- Premiešajte, prikryte a nechajte na miernu teplotu 15-20 minút dusiť za občasného miešania.
- Králik na paprike je pripravený na podávanie.