Pečené králičie na paprike po maďarsku

Pečené králičie na paprike po maďarsku

Maďarskom inšpirovaný recept na králika na paprike rozžiari každý jedálenský stôl! Je to bohaté, príjemné jedlo, ktoré prekypuje veľkou variáciou chutí. Zahryznite k nemu napríklad naše pečivo z bielej múky.

Čo budeme potrebovať

  • ½ kg králičieho mäsa
  • 1 lyžička zázvorového prášku
  • 1 lyžička údené papriky
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 ½ lyžičky soli
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 1 celý rozmarín
  • 2 stredné nakrájané mrkvy
  • 1 stredná cibuľa nakrájaná na plátky
  • 120 g nakrájanej papriky
  • 400 g nakrájaných paradajok
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička soli

Postup

  • Na králičie mäso nasypeme zázvorový prášok, pridáme údenú papriku, cesnak, čierne korenie, soľ, premiešame, aby sa všetko obalilo rovnomerne, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme 30 minút marinovať.
  • Na panvici na strednú teplotu rozohrejte rastlinný olej, pridajte vetvička rozmarínu, potom opatrne vložte každé marinované králičie mäso na rozpálenú panvicu a opekajte 5 minút z každej strany, potom pridajte nakrájanú mrkvu a nechajte 2 minúty opekať.
  • Vyberte ich z oleja a dajte bokom.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu, papriku, miešajte, kým cibuľa mierne nezosklovatí, potom pridajte nakrájané paradajky, premiešajte a nechajte 5 minút variť.
  • Dochutíme cesnakovým práškom, soľou, premiešame a potom pridáme orestované králičie mäso a mrkvu.
  • Premiešajte, prikryte a nechajte na miernu teplotu 15-20 minút dusiť za občasného miešania.
  • Králik na paprike je pripravený na podávanie.
Veľký hrniec plný krehkého králičieho mäsa so zeleninou a paprikou.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.