Máte po ruke králičie stehienka? Odporúčame ich opiecť so zmesou korenia, ako je oregano, tymian a bazalka, a ako prílohu zvoliť misku ryže so šampiňónmi a paprikou. Skvelý tip na víkendový obed!
INGREDIENCIA
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 2 králičie stehná (cca 230 g každé)
- soľ
- korenie
- tymian
- 1 lyžička oregana
- 1 lyžička bazalky
- 1 lyžica olivového oleja
- 6 šampiňónov, nakrájaných na plátky
- ½ žltej papriky, nakrájanej na kocky
- ½ červenej papriky, nakrájanej na kocky
- 1 lyžička rozmarínu
- 140 g ryže
- ½ šálky bieleho vína
- ¼ šálky zeleninového vývaru
- 85 g hrášku
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Zahrejte rastlinný olej na panvici na strednom ohni.
- Pridajte králičie stehienka a dochuťte ich soľou a korením.
- Medzitým použite malú misku a zmiešajte tymián, oregano, bazalku, olivový olej a štipku soli.
- Použite túto zmes a rozotrite ju na králičie stehienka.
- Stehná treba opekať na panvici 2-3 minúty z každej strany.
- Vložte ich do rúry na ďalších 40 minút.
- Do panvice, na ktorej ste vyprážali králika, pridajte šampiňóny a papriky.
- Premiešajte a zeleninu dochuťte rozmarínom, soľou a čiernym korením.
- Pridajte ryžu.
- Zalejte bielym vínom a kuracím vývarom.
- Priveďte do varu a prikryte pokrievkou na 25 minút.
- Pridajte hrášok a spoločne s ryžou 3-4 minúty povarte.
- Králičie stehienka vyberte z rúry a podávajte so zeleninovou ryžou.
Užite si aj našich 5 najlepších receptov na medové pokrmy . Máme pre vás sladké aj slané varianty!