Pečené kura

Pečené kura

V jednoduchosti je krása, čo presne platí pre nasledujúci recept. Na toto úžasné pečené kurča potrebujete len pár ingrediencií a výsledkom je skvelá pochúťka, ktorej nikto neodolá!

INGREDIENCIA

  • 1 kura s hmotnosťou 1 – 1,5 kg
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 lyžičky mletého tymiánu (voliteľne)
  • maslo
  • dijonská horčica

POSTUP

  • Predhrejeme si rúru na 230 °C.
  • Opláchneme kura a potom ho zvnútra aj zvonku dobre osušíme papierovými utierkami.
  • Dutinu osolíme a okoreňte.
  • Nohy zviažeme povrázkom tak, aby konce paličiek zakrývali hornú časť pŕs a chránili tak pred vysychaním.
  • Kurča poriadne posolíme.
  • Dochutíme čiernym korením.
  • Kurča vložíme do pekáča prsiami nahor, a keď je rúra vyhriata, vložíme ho do rúry.
  • Pečieme, kým nebude hotové, 50 až 60 minút.
  • Vyberieme z rúry a do pekáča pridáme tymián.
  • Kurča pokvapkáme šťavou z panvice s tymiánom a necháme 15 minút odpočinúť na doske.
  • Odstránime povrázok.
  • Môžeme servírovať.
  • Každú porciu mäsa potrieme čerstvým maslom a podávame s horčicou a jednoduchý čerstvým šalátom.
Upečené kura na tymiane na veľkom tanieri s príborom.
www.epicurious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.